buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Sprekt og sunt
Om kort tidstarter skolene opp igjen og etter en lang sommerferie. Igjen kommer de travle morgenene medbokser frokostservering og matpakkesmøring.

Publisert: 07.aug.2009 05:05
Oppdatert: -
Men hvem har sagt at matpakka må bestå av kjedelige og tørre brødskiver i grått papir? Besøk vår nye matpakkeside og la deg inspirere til spreke og appetittvekkende matpakker som garantert ikke ligger igjen i sekken etter skoletid.

Undersøkelser viser nemlig at en god og næringsrik lunsj midt på dagen har en positiv virkning på både barnas og de voksnes trivsel - og ikke minst på skole-og jobbprestasjonene.
Med en fristende matpakke blir storefri eller lunsjen fort et måltid du ser fram til. Og det skal ikke så mye til for å gjøre den helnorske matpakka litt mer spennende ogfargerik.
Her finner du motivasjon og inspirasjon til å lage mer varierte matpakker til de unge og håpefulle og til deg selv.

Kinakål i lunsjboks
(1 porsjon)
Lunsj på jobb eller til skole trenger ikke være vanskelig. Denne lunsjboksen kan enkelt lages dagen før, men vi anbefaler å vente med å tilsette dressingen til rett før «salaten» skal spises.
1/4 kinakål i strimler
1/4 ss olje
1 kopp kokt langkornet middagsris
1/4 dl fransk dressing
1 1/2 hg kokte wokgrønnsaker
2 -3 delte røde cherrytomater,
50 g svinebog i strimler
1/2 dl revet hvitost
1 hardkokt egg i båter
Slik gjør du
Surr kinakålen i oljen og avkjøl. Bland kinakålen med ris og vinaigrette (fransk dressing). Vend inn grønnsaker, tomat og skinke og legg oppi lunsjboksen. Dryss over revet ost og eggebåter. Tips: Varier gjerne grønnsakene. Risen kan du erstatte med kokt pasta hvis du har lyst. (mat.no)
Spennende lunsj
med salvie og chili

En spennende liten matbit med mange gode smaker fra som like gjerne kan serveres til lunsj som til middag.

(2 porsjoner)

2 skiver lyst grovt brød
1 rød paprika
100 g grønne squash i skiver
2 ss olivenolje
1 liten rød chili (delt og utkjernet)
1 sjalottløk hakket
2 dl penne kokt og kald
4 salatblad
1 bifftomat i skiver
1 potte frisk salvie
1 pk. bacon stekt og avrent
2 skiver chèvre
Slik gjør du1: Still ovnen på grill. 2: Legg squash sammen med paprika på en plate i ovnen. La den stå 5-6 minutter under grillen. 3: La avkjøle litt og trekk skallet av paprikaen. Bland paprika med litt god olje ogchilifrukten i food prosessor til en krem. Legg squashskivene på og bre kremen utover brødskivene. 4: Bland pasta med litt salat, salt og pepre og ha den på tallerkenen. Avslutt med chèvre (eller brie), tomatskiver og bacon. Stikk salvie mellom lagene her og der. (mat.no)
Grovbrød med eple, nøtter og ruccula
(4 porsjoner)
4 skiver grovt brød
2 epler
2 dl vaniljeyoghurt
1 ts malt kanel
2 ss hakkede hasselnøtter
2 bunt ruccula (to never)
Slik gjør du1: Ta ut kjernehuset på eplene og del de i litt tykke skiver. Ha yoghurt, epleskiver og kanel på brødskivene. Dryss over nøtter og legg litt ruccula på toppen.
(mat.no)
Grovt brød med avocado, tomat og koriander
(4 porsjoner)
Hvis du ønsker deg et sunt og lettlagd smørbrød, som egner seg like godt til frokost som til lunsj, er dette et perfekt valg.
2 bifftomater i skiver
4 skiver grovt brød
2 avocado
1 hakket rødløk
5 blad frisk koriander til pynt
salt og pepper
Slik gjør du1: Legg tomatskivene på brødskivene.
2: Mos avoadoene og ha moset på tomatskivene. Krydre med salt og pepper. 3: Dryss over hakket løk og koriander. Tips: Press litt sitronsaft over rett før servering, det gir sandwichen ekstra friskhet. (mat.no)

Grovt brød med eple og koriander
(4 porsjoner)
4 skiver grovt brød
2 ss smør
2 epler
2 ss flytende honning
Saft og raspet skall av 1 lime
1 potte frisk koriander
Slik gjør du
Ta ut kjernehuset på eplene og del de i litt tykke skiver. Spred smøret på brødskivene og legg på epleskiver. Hell over honning, limesaft og limeskall. Ha rikelig med frisk koriander på. (mat.no)
Solsikkebrød med knust fiken og spekeskinke
(2 porsjoner)
Denne retten er veldig enkel, men du vil bli overrasket over den gode smaksopplevelsen. Putt smørbrødet i niste om du skal på stranden eller en tur i skogen.
6 skiver spekeskinke
2 skiver solsikkebrød
2 friske fiken
4 dadler
8 blader frisk basilikum
20 g parmesan
Slik gjør du
Klem forsiktig i stykker en fiken slik at den åpner seg. Del dadlene i fire. Fordel fiknene og dadlene på brødskivene og legg over basilikumblader.

Legg på spekeskinke og riv over flak av parmesan. (mat.no)


Biffstrimler i wrap
(2 porsjoner)
Det er mye god mat som kan pakkes inn. Her er biffstrimler pakket inn i wrap. Herlig vri på matpakka!
150 gytrefilet av storfe
2 hvetetortilla eller wrap
4 salatblader
20 gstenfrie sorte oliven
20 gsoltørkede tomater i olje
2 sspesto
Slik gjør du:1. Stek ytrefileten som biff. La kjøttet få hvile litt før du skjærer det opp i tynne strimler. 2. Del oliven i to. Legg salaten på wrapsen, sammen med oliven og tomatene. 3. Fordel en spiseskje pesto på hver wrap før du legger på biffstimlene. Rull wrapsene sammen hver for seg, og pakk dem inn i matpapir. (matprat.no)
Blingser til lang lunsj
(1 porsjon)
Kjøp eller bak ditt favorittbrød (grovt) og lag en sandwich med godt pålegg. Pesto og brie smaker utrolig godt på tur. Prøv selv!
2 skiver brød
1 ss pesto
2 skiver spekeskinke
2 skiver brie
2 salatblader
3 soltørkede tomater
1 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
(Et par gulrøtter som dessert og «tannrens»)
Slik gjør du1: Skjær to skiver av favorittbrødet. Smør pesto på begge skivene. Legg salat, skinke, brie, soltørket tomat og friske urter på den ene skiven. Legg på den andre skiven. Trykk skivene lett sammen og del dem i to diagonalt.
2: Sandwicher kan fylles med mye godt. Bruk hjemmebakt brød eller ferskt brød fra bakeren med det pålegget du liker best. (mat.no)
Hulter-til-bulter
(1 prosjon)
2 ts smør
2 skiver brød
6 røde cherrytomater,
50 g norvegia
50 g kjøttboller
Slik gjør du
Fordel smørutover brødskivene, klem de sammen og skjær brødet i staver. (Er barnet ditt glad i litt ekstra smak, smør kremost med kryddersmak på brødskivene i stedet for smør). Legg cherrytomater, ostekubber, kjøttboller og evt pølsebiter eller skinketerninger ved i matboksen.

Fin variant til den tradisjonelle brødskiven.

Wraps med rømme og kylling
(3 porsjoner)
50 g snøfrisk med dill eller baconost 3 potetlefser eller tortillaer
½ eple
1 vårløk
¼ isbergsalat , finstrimlet
½ rød paprika
1 kyllingfilet , stekt, eller annet
kjøtt 1 dl lettrømme eller ekstra lett rømme nykvernet salt og pepper
50 g norvegia eller annen ost, revet friske urter, f eks basilikum
Slik gjør du
Smør snøfrisk, eller baconost, på potetlefsene (evt tortillaene).

Skjær frukt og grønt samt kjøtt i biter. Bland alle ingrediensene til fyllet og rør det sammen med rømmen. Smak til med salt og pepper.
Fordel fyllet pålefsene og dryss revet ost over, før du bretter sammen.
Pynt med frisk basilikum. (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat