buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
BIG HORN STEAK HOUSE: Stallgården har fått nytt liv igjen. Foto: Jens Erik Jensrud
 
Stallgården litt ænsles
STALLGÅRDEN: Har den egentlig noen gang vært som den var?

Publisert: 25.mai.2012 04:13
Oppdatert: -
De fleste i Hamar har et forhold til Stallgården. Stedet har da også vært en uløselig del av Hamar-historien helt fra det året byen ble skapt.
Derfor skapte det reaksjoner da det ble kjent at Big Horn-kjeden skulle flytte inn på Stallgården, bygge om og til og med stenge hjørneinngangen. Ville det i det hele tatt bli igjen noe av Stallgårdens sjel etter dette?
Men om sjela ikke nødvendigvis sitter så tydelig i veggene lenger, sitter den heldigvis i taket, for det er bevart. Og selv om interiøret er nytt, er det meste ganske stilig. Og noen endringer tåles; for det er langt fra første gangen Stallgården har endret utseende.
Uansett er det flott at det er liv i lokalene igjen. Nesten et år tok det fra Stallgården restauranthus gikk konkurs, til Big Horn Steak House åpnet dørene. Og da er et spørsmål om Stallgården fortsatt kan regnes som Norges eldste spisested i sammenhengende drift. Men inntil noen protesterer, så sier vi at den stadig er det.
Som matsted har det variert mye gjennom årene. Det var kanskje på sitt beste etter at Thor Wad Aaseth åpnet Bykjeller'n, og gjorde pepperbiffen berømt. Så det er kanskje ikke så stort brudd likevel når det nå er blitt et biffsted.
Og utepilsen - den er på plass og folk kan igjen nyte sommeren i uteserveringen. Mens vi to ruslet innendørs, i tilfelle det skulle finsmakes.
På bordene ligger bestillingslappene, for du fyller ut selv hva du vil ha - inkludert tilbehør. Det er hyggeligere å slippe, men det gir unektelig en følelse av å ha tippet rett når det du håper du har fylt ut kommer på bordet.
Blant forrettene er løksuppe (69 kroner) god og smaksrik. Reker gratinert med hvitløk og gorgonzola har lite preg av både hvitløk og ost, er kjedelig presentert og 104 kroner er for dyrt.
Siden vi stadig husker pepperbiffen på gamle Stallgården fra bortimot 30 år tilbake, måtte vi jo prøve Big Horns Mexican Pepper Steak (248 kroner/150 g). Biffen er mør og fint stekt, men presentasjonen er ikke særlig spennende med masse mais og saus. Og den er ikke helt i klasse med den gamle fløtebaserte utgaven fra den gang da. Spare Ribs (232 kroner) er sikker og solid med fristende pommes frites.
Blant dessertene er mango sorbet (69 kroner) smaksrik og vellykket. Creme brulée (97 kroner) er gjerne best når den serveres i romtemperatur; her serveres den varm og da blir den veldig utflytende.
Som helhet er det grei mat som serveres på Big Horn, slik en kan vente av kjeden. Men det lille ekstra, det mangler.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat