buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Møystad gård: Katrine Aalstad og Tom Vidar Guneriussen har nå startet café i tillegg til cateringen.Foto: Ellen Fauske
 
Stedet vi har ventet på
NYTT SPISESTED: Smakfull mat til en hyggelig pris basert kun på lokale råvarer og produkter.

Publisert: 18.mai.2012 04:13
Oppdatert: -

Møystad gård i Vang er spisestedet vi har ventet på så lenge. År etter år har vi etterlyst et spisested på våre trakter som virkelig våger å satse på det lokale. For vi sitter midt i matfatet, så hvorfor skal ikke menyene fortelle om det?
Noen har allerede gjort vellykkede framstøt, som Tingnes Spiseri på Nes. Men på Møystad tar de det helt ut, og baserer så godt som alt på det som produseres lokalt, med unntak av en og annen langreist trøffel.
Daglig leder Katrine Aalstad og kjøkkensjef Tom Erik Guneriussen startet virksomheten på den tidligere forsøksgården Møystad i Vang i fjor sommer, da med hovedvekt på catering. 5. mai åpnet de dørene for nysatsingen Møystad Gård Café,
Kafeen er åpen fra torsdag til søndag og tilbyr lunsj, middag og kaker. Menyen varierer med dagens råvarer, slik vi gjerne finner det på små spisesteder lenger sør i Europa. Nå finner vi det her også.
Første gangen virker det unektelig snålt å skulle dra ut på tjukkeste vangsbygda for å spise ute. Men dette stedet er i høyeste grad verdt turen.
Lunsj/middags-menyen besto av jordskokkskuppe (120 kroner), salat med blåmuggost fra Eggen gård i Vingelen (120 kroner) og den franskinspirerte Croque Monsieur (100 kroner). Og det viser seg at det er ikke bare et poeng at råvarene og produktene er lokale, men at de også er eksepsjonelt gode. For dette er en smak av Hedmark på sitt beste. Så gode ting har vi rett og slett rett utafor kjøkkendøra. Og på Møystad sørger de for å sette produktene inn i sammenhenger som åpner for helt nye opplevelser.
- Dette er den beste jordskokksuppa jeg har smakt, sier den ene. Og han har smakt en del av dem - riktig nok er de fleste hans egne.
Den andre har spist veldig mye Croques monsieur som lettvinn lunsj på franske kaféer. Men den fungerer på en hedmarkensk tradisjonsgard også, med litt mer smaksrikt brød, spennende skinke og ost fra Ommang Søndre i Løten.
- Det er unektelig langt fra Ommang til Paris, sier han som drømmer evig om lunsj på Montparnasse. Men Croquen i Vang er kanskje derfor enda mer spennende.
Bare synd vi ikke kunne ta et glass rødvin til. Men skal en hematt fra Vang, må en gjerne være kjørbar.
- Slik er livet, sa den ene.
- Deilig liv dette, sa den andre og klappet seg på magen.
For vi hadde spist sjokoladekake (50 kroner) også, og den var aldeles uimotståelig.
Som det meste på dette stedet.
Omtalt av Helge Hagen og Geir Vestad
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat