22. okt
Foto: Kristin Cock
 
Sukker på hjernen
Halvparten av de spurte tror det er sukker i lettbrus, ifølge en undersøkelse YouGov har gjort for Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

0
Publisert: 30.jan.2015 04:00
Oppdatert: 30.jan.2015 03:59

- Svaret er at det ikke finnes et eneste gram sukker i lettbrus, kun søtningsstoffer, vann, aromastoffer og kullsyre, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Han er overrasket over at så mange er feilinformert.- Misforståelsen skyldes kanskje at en del andre lettprodukter som ost og yoghurt faktisk inneholder fett og sukker, men mindre enn originalen, sier Nome.Men brus merket «light» eller «zero» er helt sukkerfri.I fjor drakk nordmenn 475 563 tusen liter brus, og over 30 prosent var sukkerfri.- Sukkerfri brus er en av de viktigste årsakene til at sukkerforbruket i Norge er redusert med 25 prosent de siste ti årene, sier Petter Nome. (NW)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke