buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Sunn og god

Publisert: 12.jun.2009 05:14
Oppdatert: -
Kål, sammen med annen frukt og grønnsaker, er en naturlig del av det norske kostholdet. Forskerne er enige om at det å øke inntaket av kål og andre grønnsaker er fornuftig av mange årsaker. Spesielt erkål knyttetopp motå motvirke kreftsykdommer og hjerte- og karsykdommer, men også tarmsykdommer og andre mindre alvorlige sykdommer.

Her følger to oppskrifter du med fordel kan bruk for å smake på den gode norske nykålen.

Kål-og kjøttform
(4 porsjoner)
Enkel mat som du lager på en-to-tre! Velsmakende, rimelig og sunn middag for hele familien
1 1/2 kg hodekål
250 g medisterdeig
250 g kjøttdeig
50 g revet hvitost
1 pose tomatsaus
Slik gjør du
Skjær kålen i skalker som gis et oppkok slik at den blir myk. Hell av kokevannet. Bland medisterdeig og kjøttdeig, og legg kål og kjøttdeigblandingen lagvis i en ildfast form.

Stek formen i ovn ved 170-180 grader i ca. 3/4 time. Dryss over reven ost de siste 10 minuttene av steketiden. Serveres med nypoteter og tomatsaus.

Nykålrull
(4 porsjoner)
450 g kjøttdeig
1 ts garam masala
1 egg
1 nykål
salt og pepper
ca. 1 ss olje til steking
Slik gjør du
Vask kålen og del den i to. Ta av et og et blad. Skjær av det hvite slik at det grønne sitter igjen. Bland kjøttfarsen med garam masala, salt, pepper og egg. Form til små avlange ruller på 2 x 4 cm og stek dem i litt olje.

Kok opp vann med litt salt og blanschér (forvell) kålen 1-2 minutter.
Pakk kjøttrullene inn i den blansjerte kålen. Rullene kan også serveres i for eksempel tomatsaus, brunsaus eller hvitsaus. Rullene kan også fylles med for eksempel potet, ratatouille eller selleripuré. (mat.no)

Enklest og best?
Enklest og kanskje best er rett og slett å koke nykålen, koke nypotetene og steke magre og store røkte pølser. Bedre blir det ikke.

Til fire personer som liker kål trenger du minst 2 (1/2 kål på hver) hoder, 4-5 nypoteter til hver (avhenger av størrelse på potetene) og røkte pølser - 3-4 halve til hver bør holde. Bedre blir det ikke.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat