buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
KRINGLA BAKERI: Robert Paulsrud og Elin Didriksen bak disken i kaféen i Torggata 11.Foto: Geir Vestad
 
Super service og bakst
Hyggelig: Hamars hyggeligste kafé når det gjelder service? Det må være Kringla bakeri det.

Publisert: 11.jan.2013 04:13
Oppdatert: -

Det er akkurat slik vi ønsker at kaféen i et bakeri skal være. Stadig bæres det inn brett med rykende ferske bakervarer - og vaflene er bare umulig å motstå, så de sklir ned ved siden av kaneldrømmen (20 kroner). Og den bærer navnet sitt helt med rette.
Legger en til hyggelige priser og kjempeservice, og at spesialiteten er marsipankake som ser farlig fristende ut, i tillegg til selve kringlene - da er det ikke rart at folk stadig snakker om Kringla bakeri som et sted som vinner på både særpreg og kvalitet.
For mange representerer Kringla i Torggata en gammeldags kafé, litt av samme type som forsvant med Sickels konditori. Og bortsett fra Hoel's Café, er det ikke mange igjen av akkurat den typen. Desto hyggeligere er det med litt uimotståelig hvetebakst en vinterformiddag.
Mange er det også som velger å ta med seg mat og kaker ut, eller bestille til møter og selskaper. Men uansett er det noe eget å spise på stedet der produktene blir til. For det er der lukta av hvetebakst er best, og det grønne marsipanlokket lyser i disken.
En av merkevarene til Kringla er matproduksjon uten kunstige tilsetningsstoffer. Og når de kommer varme rett fra ovnen og er myke som en drøm, da er det bare å konstatere at Hamar stadig har en hemmelighet som kunne vært enda bedre kjent.
Sjarmerende er det også når du får kyllingsalaten (64 kroner), som har veldig friske og fine grønnsaker, så kommer servitøren etter kort tid med tilbud om dressing, for da er den akkurat ferdig også.
I fem år har Kringla holdt til i Torggata 11, det som vekselvis kalles Glitnegården og Norsenggården. Allerede i 1878 ble bygningen oppført som blant annet salgslokale av vognfabrikant Gudbrand P. Norseng. Sønnen Peder G. Norseng overtok vognfabrikken etter sin far, og utviklet den i betydelig grad, og det ble etter hvert en stor arbeidsplass i Hamar. I 1896 lot Peder Norseng oppføre den store hjørnebygningen på samme tomt, som fram til 1924 huset Norsengs Privathotel.
I 1922 åpnet Glitne bakeri i gården som var blitt oppført i 1878.
I februar 2008 åpnet Kringla bakeri her, som en av avdelingene i attføringsbedriften Ankerløkken, som nå heter MjøsAnker, etter at Ankerløkken og Mjøssamvirket fusjonerte i 2010. Bakeriet hadde startet på Olsrud allerede i 1995, uten at det var så veldig mange som visste om akkurat det. Så med virksomhet i sentrum ble det et nytt liv for Kringla, og Hamar fikk en ny trivelig kafé.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat