buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
SERVITØRER: Fra venstre Sara Weum Andreassen, Ida Kirkevold, Edvind Fossberget, Aksel Fjøsne Nerby, Simon Bekkedal og Helga Heiberg. FOTO: GEIR VESTAD.
 
Super skole-restaurant
- Hjemmelaget? Ja, så klart, forsikret servitøren. Og vellaget smakte det, og servitørene fikk alle til å trives.

Publisert: 16.des.2011 04:12
Oppdatert: -

- Hjemmelaget? Ja, så klart, forsikret servitøren. Og vellaget smakte det, og servitørene fikk alle til å trives.
Hver senhøst starter kokk- og servitørlinja på Storhamar videregående skole sin egen restaurant. I går kveld var sesongens siste, før de starter opp igjen utpå nyåret.
Og dette er et tilbud som mange benytter seg av. For selv om alt foregår på skolen, så er det lagt opp som en ordentlig restaurant. Samtlige 18 andreårs-elever på kokk og servitør er i sving under ledelse av Arild Bakåsmoen, som er ansvarlig for restaurant-prosjektet.
Og her blir kundene tatt godt imot og påpasselig tatt vare på. Å bli ønsket velkommen av blide folk med det samme du kommer er slett ingen selvfølge på alle restauranter, men på Storhamar blir en det. I går var det julemat på menyen, og da var det også servering av gløgg og bisp som gratis aperitiff. Bispen, som elevene har mikset selv, hadde en nydelig kryddersmak og aroma. Gløggen var innkjøpt og kjedelig.
Menyen denne dagen besto av to forretter, to hovedretter og to desserter, verken mer eller mindre. Blant forrettene er den egenproduserte sylta vellykket (59 kroner). Rakfisken (62 kroner) er for salt, men det er ikke elevenes feil.
Lutefisk (228 kroner) er den ene av hovedrettene og er flott tilberedt.
- Skjelvestadium seks, konstaterer lutefiskspiseren, som mener det er helt perfekt konsistens. Når skjelvestadiet nærmer seg ti, er oppløsningen nær, og det er den ikke her. Også varmebehandlingen var utmerket.
Erterstuingen er også laget på skikkelig vis, og det er absolutt ikke å sammenligne med det en kan kjøpe i pose og lage på fem minutter.
Juletallerkenen (219 kroner) er tradisjonell, og ribba er fint stekt. Begge hovedrettene serveres to ganger, men med så store porsjoner som her er det akkurat passe med én servering.
God karamellpudding (62 kroner) får et ekstra løft ved å serveres med multe. Riskremen (59 kroner) er også bra sammensatt.
To rikholdige trerettere med et par Munkholm til hver og kaffe kommer på under 800 kroner. Det er det absolutt verdt.
- Dette er jo noe nytt for oss. Men jeg liker det godt, og kommer helt sikkert til å fortsette i bransjen, sier Simon Bekkedal, som var en av de mange servitørene i sving denne kvelden.
- Stemningen kan variere litt fra en kveld til en annen, sier Sara Weum Andreassen.
- Du merker fort om de andre er stresset. Og så kan det være noen strenge gjester som er mer tricky å servere. Men stort sett er alle veldig hyggelige. Så jeg tror nok jeg har funnet det jeg skal satse på.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat