buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
62 GRADER: T-bone gjør seg aller best når den grilles lenge på lav varme, eller varmebehandles i stekeovnen. Bruk steketermometer - og stopp ved 62 grader.
 
T-bone-tid
Slå til med T-bone. Det er en suksess. Garantert!

Publisert: 23.apr.2010 04:12
Oppdatert: -

Egentlig var det en Seinfeld-episode som satte meg på tanken, og det passer jo utmerket nå rett før grillsesongen er i gang. Episoden jeg sikter til har tittelen
The Maid, og er en klassiker hvor Jerry Seinfeld ligger med hushjelpen, Kramer «is lost» på «1 st. and 1 st.», universets knutepunkt - og George Costanza trenger et kallenavn det svinger av - og ønsker seg, ja, nettopp: T-bone!
Nå får vi vel ikke engang se en T-bone-steak i episoden, og kanskje var det også årsaken til at jeg lot meg trigge. Men. Saken er at det ikke alltid er så enkelt å slå kloa i en bra T-bone. Her trengs det en slakter, og man er avhengig av at slakteren har skåret oksen slik at dette stykket faktisk finnes.
Her skal vi nemlig ha både og, det vil si: en bit av ytrefileten og en bit av indrefileten. Dette er et stykke av filetkammen hvor både indrefileten og ytrefileten er med. Og når man håndterer dette på riktig måte, så skjønner man hvorfor dette er gjeve greier.
Den grove delen, ytrefileten, har sitt preg, den fine delen, indrefileten, har også selvsagt sitt særpreg - og det er en nytelse om man klarer å balansere denne saken.
Slakteren hvor jeg handlet mitt stykke anbefalte å kjøpe et stykke han skar til sju - åtte centimeters tykkelse. Om man skulle ha det på grillen, så burde dette varmebehandles lenge over svak varme. Men slakteren mente ovnen ville være det aller beste stedet for et grovt T-bone-stykke.
Kanskje 150 grader, til steketermometeret viste 62 grader. Det var anbefalingen. Og det var anbefalingen jeg valgte å følge.
Ønsker man at dette skal presenteres på stiligste måte, så kan man brune stykker i ei stekepanne først - men det er absolutt ikke nødvendig.
Stekeovnen gjør jobben som bør gjøres.
Og, bare så det er skrevet: dette var varer av høy kvalitet, dette var et kjøttstykke jeg kunne trives med - og først og fremst var indrefileten aldeles utmerket. Dette var helt klart en type varmebehandling som passet perfekt for den fineste delen av T-bone-steken.
Som rollsroyce på grillfesten må dette være det optimale kjøttstykket å legge på grillen, men jeg tror jeg ville fulgt slakterens råd: lav varme!
Vi spiste vår T-bone med poteter, haricot verts, også kalt delikatessebønner, stekt løk og stekte tomater. Det var topp. Og så testet vi kremet spinat - og det var om mulig enda bedre.
Saken er at det finnes nok å velge i når det gjelder biff. Det er vel bare opp til den enkelte, om man vil ha brokkoli, mais, bakt potet, sopp. Og de forskjellige typer saus, selvsagt.
Og når det gjelder vin, så snakker vi vel om noe kraftigere saker.
Men først og fremst er dette akkurat som George Costanza i Seinfeld faktisk poengterer: T-bone, «a name that makes people light up!»
Det er det ingen tvil om.

Dette trenger du:
Et grovt stykke T-bone (stek heller et stort stykke, og del opp før servering)
Grønnsaker etter hva du liker. Eksempler er delikatessebønner, tomater, mais, stekt løk, sopp.
Poteter
Salt og pepper

Slik gjør du:
Brun kjøttet og sett dette i stekeovnen på lav varme. Stikk inn et steketermometer og ta ut kjøttstykket ved 62 grader. Når kjøttstykket har hvilt et kvarter, så er det perfekt. Ta vare på skyen.
Trekk delikatessebønnene
Stek tomatene i ei stekepanne, og bland saften med skyen fra kjøttet. Smak til med salt og pepper - og man har en perfekt sky som følge til måltidet.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat