buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
BRUMUNDDAL VEIKRO: Holder på tradisjonen, og det er det tydeligvis mange som liker.Foto: Geir Vestad
 
Tar vare på tradisjonen
Veikro-besøk: Brumunddal veikro holder på tradisjonen. Her er det stadig kjøttkakene som rår.

Publisert: 10.aug.2012 04:13
Oppdatert: -

Veikroene er gjerne den første og ofte eneste smaken turister får av stedene de kjører forbi. For E6-reisende gjennom Stange og Ringsaker betyr det at de har muligheten til å velge mellom By the Way Espa, Brumunddal veikro og nordgående veikro på Rudshøgda, før en kommer til Marché Lillehammer. Så hvor stanser de, og hvor er det smartest å stanse?
For femte året på rad har et team fra transportselskapet DHL og ernæringsstudenter dratt ut for å finne spisestedene langs norske veier som serverer den sunneste og mest smakfulle maten. Resultatet er publisert i DHL-Guiden, som for tida er den eneste kritisk vurderende guiden til norske spisesteder. Og den går vel å merke ikke inn i byene, men holder seg langs riksvegene. Den vurderer heller ikke lokalmat som noen verdi, men legger hovedvekten på sunnheten.
Ifølge DHL-guiden er det Marché på Lillehammer som er det beste spisestedet langs E6 mellom Oslo og Trondheim. Sammen med Marché Kløfta er dette det eneste stedet som får tre stjerner. By the Way Espa får til sammenligning én stjerne. Og de øvrige i Hedmark får ingen.
Men det er noen av oss som har evig sans for Brumunddal. Så vi tok turen til Brumunddal veikro, for å sjekke tilstanden et par år siden sist vi var der.
Og her er alt ved det gamle. Her er det fortsatt kjøttkaker, stekt flesk med kålstuing og rødspette med remulade som er blant bestselgerne. Og stedet har både sin faste lokale kundekrets og vegfarende. Og kroa sørger ikke bare for å ta vare på kundene sine, men ifølge Ringsaker Blad nylig har de til og med økning i antall besøkende. Opptil 100 kunder i timen, og 6-700 besøkende på en dag, er pene tall å slå i bordet med.
Det er Eivind Holtet (69) som driver Brumunddal veikro, og det har han gjort helt siden starten i 1986. Riktig nok har han de siste årene signalisert at han er ute etter å pensjonere seg, men hittil er det ingen som har overtatt kroa.
Dermed fortsetter det med kjøttkakene. Og selv om Brumunddal veikro ikke nødvendigvis når opp verken når det gjelder søken etter sunnhet eller innovasjon, så representerer den en form for tradisjonell veikro som fortsatt treffer sitt publikum.
Og de grove kjøttkakene er det ingenting å si på, og ikke sausen og kålstuinga heller. Det minner om gamle dager, for det var slik veikroene var. Og hvis det stemmer at besøkstallet bare stiger, forteller det også en historie om folk generelt og brumunddøler spesielt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat