buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Terrassemat
Etter en lang, varm sommerdag er det deilig å bare nyte kvelden med godt drikke på terrassen. Men etter hvert kommer matlysten, og da smaker maten ekstra godt.

Publisert: 29.mai.2009 05:17
Oppdatert: -
Kyllingfilet med reker og asparges
(2 porsjoner)
2 kyllingfileter
salt og kvernet pepper
1 ts finhakket rød chili
1 ts revet frisk ingefær
Slik gjør du
Krydre filetene med salt, pepper, chili og ingefær. Stek dem i smør i 3-4 minutter på hver side, la dem hvile like lenge.

1 pose hvit saus (eller du kan lage
den selv)
1 båt hvitløk
3 dl kokte pastaskruer
salt og kvernet pepper
6 grønne asparges
100 g rensede reker
1 ss friske urter f. eks estragon

Slik gjør du
Lag hvit saus. Bland inn hvitløk, kokte pastaskruer og smak til med krydder. Server filetene med lettkokt asparges og dryss over reker og finhakkede urter. (mat.no)
Kyllingsandwich de lux
(2 personer)
3 brødskiver
1 båt hvitløk
2 ts grov sennep
2 ts majones
noen dråper tabasko
3 skiver bacon
1 potet i skiver
1 kyllingfilet
krydder
salat
1/2 rødløk i skiver
4 agurkskiver
2 asparges delt i to på langs
1 tomat i skiver
1 avokado i båter

Dressing på flaske/ eventuelt rømme blandet med pesto, olivenolje og balsamico

Slik gjør du1: Rist eller stek brødskivene i tørr panne. Gni over brødskiven med hvitløk. Bland sennep, majones og noen dråper tabasko. Smør på brødskivene. Sprøstek baconet og stek potetskivene. Del kyllingfileten i skiver på skrå, krydre og stek dem raskt i stekepannen. Ha avokado, asparges og rødløk raskt i pannen.

2: Legg smurte brødskiver, kylling, bacon, poteter og grønnsaker lagvis. Sett to lange ostepinner på hver halvdel av brødskivene og del skivene over på skrå. Pynt med litt salat, urter og bacon på toppen. Server med dressing.(mat.no)

Løkpai med oliven
(4-6 personer)
Paideig
50 g smør
4 dl hvetemel
1 1/2 dl melk
2 ts bakepulver

Fyll
3 løker
1/2 kg kokte poteter
2 dl svarte oliven
1 pk. røykt kalkunpålegg
4 egg
2 dl crème fraîche
2 dl melk
salt og kvernet pepper
Sett ovnen på 175 grader
Slik gjør du1: Bland alle ingrediensene til paideigen i en matprosessor. Kjevle ut deigen og kle en smurt springform ca. 24 cm med den.
2: Skrell og skjær løken i skiver og stek den gyllen i litt smør. Skjær potetene i skiver og hakk olivenene. Fordel halvparten av løken i bunnen på springformen.

Legg på poteter og strimlet kalkunpålegg. Avslutt med resten av løken og olivenene på toppen. Bland sammen egg, crème fraîche, melk, salt og kvernet pepper. Hell blandingen over fyllet. Se til at eggblandingen kommer ned mellom fyllet.
Stek paien ved 175 grader i ca. 45 minutter. Server med en god salat. Paien smaker også godt kald. (mat.no)


Sommersalat
(3-4 personer)
4-5 egg
2 hoder hjertesalat
50 g ruccolasalat
2-3 vårløk
1 bunt reddiker
1 galiamelon/vannmelon
1 gul paprika
1 pk. speket kalkunfilet
kvernet salt og pepper
2-3 ss pinjekjerner
1 lite glass fetaost
1 lime, saft og skall

Slik gjør du1: Kok eggene i 7 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Vask og riv salaten grovt. Skjær vårløk i skiver litt på skrå og del reddikene i to. Skrell og del melonen og paprika i biter. Legg grønnsaker og salat gruppevis på et stort fat.
2: Rull sammen speket kalkunfilet og stikk dem ned i salaten. Legg på egg delt i to og dryss over salt, pepper og pinjekjerner som du rister lett gylne i en tørr panne.

Hell laken av fetaosten og ha osten i en liten serveringsbolle. Bland laken med saft og skall av en lime. Server dressingen ved siden av eller hell den over salaten.
Godt brød hører til. (mat.no)


Rice Croquette
med røykt ørret

(4 porsjoner)
250 g røykt ørretfilet uten skinn og bein
800 g kokt ris
50 g smør
60 g ost
1 dl finhakket persille
2 egg
1 dl hvetemel
1 dl griljermel
1 dl tartarsaus
1 dl tomatsaus
1 endivsalat
8 cherrytomater
olje til frityrsteking

Slik gjør du
Skjær ørret og ost i små terninger. Bland ørret, ost, smør, finhakket persille sammen med den kokte risen. Del i 24 porsjoner og form små boller.

Vend bollene i hvetemel, pisket egg og til slutt i griljermel.
Stekes i frityr til de er gyllenbrune.
Anrett bollene på en tallerken sammen med litt salat og tomater.
Server med tartarsaus og tomatsaus. (Eksportutvalget for fisk)


Sandwich med laks
(4 porsjoner)
I stedet for røykelaks kan du bruke gravlaks, og sennepssaus i stedet for majones eller gulrotsalat.
1 lite salathode, f eks «crispi», hjertesalat, hodesalat, el karse, spirer
8 skiver firkantet brød, grovt eller fint
Majones eller gulrotsalat (se oppskrift under)
8 - 12 skiver røykelaks el gravlaks
1/2 agurk
Cocktailpinner, el tynne grillspidd av tre, brukket i passe lengder
Slik gjør du1. Skyll salatbladene og rist vannet godt av, gjerne i håndkle, eller salatspinner. Karse skjæres av like over stilkfeste.
2. Smør brødskivene med majones eller gulrotsalat. Legg salatblad, laks og agurk skåret i skiver, mellom brødskivene. Klem dem sammen.
3: Del dem i to, diagonalt. Fest eventuelt sandwichen med cocktailpinne eller tynne trespidd som brekkes i passe lengde.

Gulrotsalat
God smørbrødsalat til røykt laks, makrell og annet.
1 gulrot
1 dl majones
litt sitron
Slik gjør du
Skrell og grovriv gulrot. Bland med majones og smak til med sitron. (Eksportutvalget for fisk)


Syltet makrell
Det finnes vel ikke noe mer sommerlig enn syltet makrell. Fisken må være helt fersk, blank i skinnet og fast i fisken, da er den en delikatesse.

(4 personer)
2 -3 makreller
Lake
3/4 l vann
2 dl hvitvinseddik
2 ss salt
1 dl sukker
1 rød chilipepper, renset og finhakket
1 sitrongress, finhakket
3 cm fersk ingefær, skrelt og finhakket
1 ts hel pepper
1 rødløk, i tynne båter

Pepperrotkrem
2 dl crème fraîche, 10 prosent fett
1 knivsodd salt
pepper, sukker
1 -2 ss revet pepperrot

Slik gjør du
Rens og fileter makrellene. Plukk ut så mange småbein som mulig. Del hver filet i to.
Kok opp ingrediensene til laken og rør så salt og sukker løser seg helt. La laken trekke i ca. 10 minutter.
Legg makrellfiletene i laken, gi dem et raskt oppkok, trekk kokekaret fra varmen og avkjøl fisken i laken.
Rør sammen ingrediensene til pepperrotkremen og smak den godt til.
Pepperrotsmaken blir sterkere når kremen får trekke en times tid.
Server fisken kald med nypoteter, agurksalat og pepperrotkrem. (Eksportutvalget for fisk)

Desserter
Mangois med kokosmelk

5 eggeplommer
100 g sukker
1 boks tykk kokosmelk
2 mango
1/2 dl sitronsaft
3 dl fløte

Slik gjør du
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Hell kokosmelken i en liten bolle og bland den godt sammen. Tilsett kokosmelken i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører. Mos mangokjøttet glatt og bland inn sitronsaft. Vend inn stivpisket krem. Ha isblandingen i en egnet form og sett i fryseren. Pynt med frisk mango, jordbær eller vannmelon. (mat.no)
Rabarbrapai med marengsPaideig
125 g smør
250 g siktet hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
ca. 2 ss kaldt vann
Slik gjør du1: Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Eller bland deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time.
2: Kjevle ut deigen og kle en smurt paiform. Skjær vekk overflødig deig.
3: Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Fyll ca. 350 g rabarbra, evt. epler eller moreller uten sten
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker
Slik gjør du1: Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen. Dryss over sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker.
2: Hell blandingen over rabarbraen. Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien. Stek kaken ved 170 grader ca. 45 minutter.

Marengs
2 eggehviter
1 1/4 dl sukker
Slik gjør du
Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien. (mat.no)
asjonsfruktsoufflé

Pasjonsfruktsouflé
(4 personer)
Det passer å avslutte et fiskemåltid med en superlett soufflé. Husk bare at det er bedre at gjestene vente r på souffleen enn omvendt.
2 eggeplommer
40 g (4 ss) sukker
1 dl (3—4 ) eggehviter
1/2 ss hvetemel
40 g (4 ss) pasjonsfruktjuice/silt innhold av pasjonsfrukt
Til serveringen
Ekstra pasjonsfruktjuice, melis, sitronmelisse
Slik gjør du
Visp eggeplommer og 1/3 av sukkeret lett sammen. Visp eggehvitene og resten av sukkeret stivt Bland plommer og hviter og vend inn mel og pasjonsfruktjuice.

Fyll massen i fire former som er smurt og drysset med sukker. Bank ut overflødig sukker av formene.
Sett formene i vann i en stekepanne og sett den på høy varme på platen. La stå til souffleene begynner å heve seg.
Sett dem da inn i forvarmet ovn (200 grader i 8—10 min)
Server dem med det samme de kommer ut av ovnen.
Sikt melis over og pynt med sitronmelisse Ekstra pasjonsfruktsaft dryppet rundt (Eksportutvalget for fisk)




P

Fotograf: Alf Börjesson

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat