buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
THAILANDS NUDELSALAT
 
Thailand på matbordet
Turisme er landets viktigste næringsveg.

Publisert: 28.apr.2008 08:34
Oppdatert: -

Landet grenser til Myanmar (Burma) i vest, Laos i nord og øst, Kambodsja i sørøst og Malaysia i sør.

Befolkningen er buddhister som i hovedsak består av etniske thai, men den omfatter også en betydningsfull kinesisk minoritet.
Det nåværende kongedynastiet Chakri har sittet på tronen siden 1782, og Thailand klarte - som eneste landet i Sørøst-Asia - å holde seg utenfor det europeiske koloniveldet.
Thaimat er synonymt med mangfold og gjerne sterke, smaker. Hvorfor ikke invitere familie og venner på et thailandsk møte i et Hedmark på veg mot sol og sommer.
(Alle oppskriftene tar utgangspunkt i fire porsjoner):

Friterte kyllinglår
Gai Chub Paeng Tod er kjempegod kosemat. I Thailand serveres kyllinglårene med søt chilisaus.

8 kyllinglår naturell 1 pose tempura mix (mel for fritering) ca. 4 dl vann
olje til fritering

Slik gjør du1: Del over kyllinglårene ved leddet. Rør ut melet med vann.
2: Varm opp olje i en wok eller en egnet gryte. Dypp kyllingbitene først i friteringsrøren og legg dem så forsiktig i den varme oljen. Stek i 6-7 minutter til de er gyllenbrune på farge og kyllingen er gjennomstekt. Pass på å snu stykkene underveis for å få jevn farge.
3: Anrett kyllingstykkene på fat og pynt med taggete bananblader, tomatrose, koriander, vårløkkrøller og agurkpynt. Spises med ris, salat og søt chilisaus.
PS: Du kan også bruke ferdig grillede kyllingklubber. Da kan friteringstiden kortes noe ned. (mat.no)
Thailandsk nudelsalat
Thailand finner du mange lekre retter, ofte med mange ingredienser. Finskåret kjøtt, friske grønnsaker, ristede peanøtter og den alltid tilstedeværende shilien er noen få av de. Her har vi en meget smakfull nudelsalat med lammefilet.
600 gram lammefilet
1 pk. risnudler, vermicelli
1 ss chiliolje
2 båt hvitløk
200 g voksbønner
1 stk. rød paprika
1 krm salt
1 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
3 ss frisk koriander
100 g peanøtter

Slik gjør du1. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.
2. Finhakk hvitløk, rens bønner og skjær paprika i strimler.
3. Varm chiliolje i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett kjøtt og stek til det har fått en fin bruning., ca. 2 minutter.
4. Tilsett bønner og paprika og stek videre i et par minutter. Dryss over salt og tilsett soyasaus ogchilisaus. Bland sammen og ta pannen vekk fra varmen.
5. Tilsett nudler, hakket koriander, og peanøtter. (mat.no)
Thailandsk oksehalesuppe
Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.
1 kg oksehale
2 ss olje
1 hakket løk
5 båter hakket hvitløk
3 rød chili med frø, hakket
1 sitron (kun saften)
1 lime (kun saften)
11/2ss sukker
1 stilk, knust sitrongress
1 boks hakkede hermetiske
tomater 3 ss tomatpuré
1 1/2 l kjøttbuljong (utblandet) eller
kjøttkraft 20 g fersk ingefær

1 stk. grønn squash i strimler
1 stk. rød paprika i strimler
2 ss hakket, frisk koriander

Slik gjør du1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta. 2. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft. 3. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beina.
4. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
5. Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangarot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter. 6. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander. OBS: Suppa skal være litt skarp og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken. (mat.no)

Svinekjøtt i grønn kokoskarri
600 g ramrenskåret svinekjøtt i strimler 2 ss soyaolje
4 ss grønn karripasta
8 dl kokosmelk
2 dl vann
200 g hermetiske bambusskudd
2 galangarot skåret i tynne
skiver 2 stk. aubergine
6 ss fiskesaus (asiatisk)
4 ss sukker
10 stk. kaffirlimeblader rives i små
biter 2 store røde chilier skåret i lange skiver 6 ss thaibasilikum

Slik gjør du
1. Fres karripasta raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter.
2. Tilsett kjøtt og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangal og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.
3: Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.
4: Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.

Server med ris eller nudler. (mat.no(
Svinekjøtt med chili og mynte
En lett og frisk rett som fungerer godt alene, men som gjerne kan spises sammen med flere retter slik thaiene gjør det.

600 g renskåret svinekjøtt fra
flatbiff eller filet
4 dl vann
4 ss jasminris
6 ss fiskesaus (asiatisk)
2 ss grovt chilipulver
6 ss finhakket sjalottløk
2 stk. vårløk (evt 3 thai-vårløk)
6 ss thaimynte eller vanlig mynte
2 ss i retten, 1 ss som pynt)
4 ss lime- eller sitronsaft
200 g isbergsalat
200 g lange thaibønner

Slik gjør du
1. Risen stekes i tørr panne til den er lysebrun. Finmales deretter i en morter.
2.Del svinekjøttet i små terninger og kok det i vann i 3-5 min.
3. Ha i fiskesaus ogchili, bland sammen og trekk pannen til siden.
4. Bland inn mynte, sjalottløk, vårløk og malt ris. Ha i lime- eller sitronsaft.
5. Anrettes på tallerken, pyntes med resten av mynten og serveres med ris og salat med rå lange thaibønner.

Suppe med svinekjøttboller og glassnudler
Thailand spiser de gjerne suppe til alle måltider. Her er en oppskrift som er superrask å lage og med deilige og rene smaker.
600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
2 ts pepper
2 ts salt
4 båter finhakket hvitløk
8 tørkede shitakesopp
100 g glassnudler
10 dl vann
1 dl soyasaus
2 vårløker. Skjæres i biter
2 stilker stilkselleri (stangselleri) skjæres i biter
4 ss frisk koriander
Slik gjør du1. Legg glassnudlene i en bolle vann og shikatesoppen i en annen.
2: Finkutt kjøtt, hvitløk, salt og pepper og bland dette til en deig. Lag små boller ved å forme de i hånden.
3. Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.
4. Del i shitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.
5:. Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Server straks og pynt med frisk koriander. (mat.no)
Svinesatay med peanøttsaus og salat
Satayspyd med peanøttsaus - har du først smakt dette en gang… Et klassisk eksempel på hvordan mildt og magert svinekjøtt fungerer godt sammen med kraftige og smaksrike sauser.

Marinade 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
4 ss rød karripasta
4 ss soyaolje
4 dl kokosmelk
2 ts salt
2 ss sukker
12 trepinner
Peanøttsaus 4 ss rød karripasta
8 dl kokosmelk
6 ss sukker - gjerne palmesukker
8 ss grovt peanøttsmør
4 ss hakkede peanøtter
4 ss tamarindsaus
Salatdressing 1 dl riseddik
ca. 2 dl sukker
2 ts salt
Salat 2 slangeagurk34 i tynne staver
4 røde chilier i lange skiver
6 ss frisk koriander
4 sjalottløk i tynne skiver
1 issalat
Slik gjør du1.Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespydene.
2. Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden.
3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
4. Salatdressingen lages ved at eddik helles i gryte med sukker og salt og kokes i ca 10-15 min til dressingen har en tjukk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
5. Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.

Serveres med salat og peanøttsausen. (mat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat