22. okt
NAM: Fårikå på menyen.
 
Tid for årets fårikål

Publisert: 21.sep.2012 04:13
Oppdatert: -
Fårikålen blir stadig mer populær i hele landet. Åtte av ti nordmenn spiser den tradisjonsrike retten.
Nå serveres det fårikål minst en gang i året i nesten alle norske hjem. Nordmenn spiser omstrent seks kilo lammekjøtt hver i året. Nå er det riktignok ikke alt som benyttes til fårikål, mye konsumeres også som lammestek og andre produkter.
1,1 millioner slaktedyr behøves for å dekke det norske årsforbruket av fårekjøtt. Slaktesesongen varer til utgangen av september. Vi spiser mellom fem og seks kilo lammekjøtt hver i året, og forbruket har holdt seg stabilt de siste 30 årene. Men det er stor forskjell i hva slags lammekjøtt vi kjøper. Fenalår, fileter av lam, salt fårekjøtt og fårepølse holder stand, mens vi spiser mindre lammerull og lammekoteletter enn tidligere. Det spises mest lammekjøtt på Vestlandet og i Nord-Norge. Det er også i disse landsdelene det produseres mest lammekjøtt.

(Newswire)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke