buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FERSKT: Nå fylles butikkdiskene opp med ferskt lammekjøtt.Foto: MatPrat
 
Tid for fårikål

Publisert: 27.sep.2013 04:13
Oppdatert: -
En kjølig vår forsinket beitesesongen for lam, men nå er kjølediskene i ferd med å fylles med fårikålkjøtt.
I fjellet var det lite snø i vinter, og det ble en brå avsmeltning. Det gikk raskt fra vår til sommer, og det har ikke vært så mye grønt gress som normalt gjennom sommersesongen. - Derfor venter mange bønder med å levere lammene til slakting til de er blitt mer kjøttfulle. Den gode nyheten er at det vil være rikelig med ferskt lammekjøtt å få tak i ut hele oktober, sier Even Nordahl i Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Av totalt én million norske lam, slaktes 800.000 i perioden august til oktober. Hver av oss spiser rundt fem kilo lammekjøtt i året, og det meste går med nå om høsten. Utvalget av ferske produkter av norsk lam har økt de siste årene. - Slagerne er fortsatt lammelår og fårikålkjøtt om høsten, og pinnekjøtt til jul, sier Even Nordahl, - men det finnes både fersk lammesteik, i tillegg til ferske lammefileter, lammebiffer og lammekoteletter å velge mellom, sier Even Nordahl. (newswire)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat