buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Tid for norske moreller

0
Publisert: 25.jul.2014 04:00
Oppdatert: 25.jul.2014 03:59

De henger slett ikke så altfor høyt, ei heller er de sure, våre norske, kjøttfulle moreller.

Nå har sesongen startet opp, og den vil vare i flere uker framover. Norske moreller omtales som nærmest verdens beste. Og nå kan de nytes.

Det meldes om at avlingen blir bra med totalt anslått 488 tonn. De store pakkeriene i Lærdal, Hardanger Fjordfrukt, Utne og i Telemark er i full gang. Kvaliteten er svært bra.

Moreller er såkalte søtkirsebær. De kan være fra helt lyse røde til mørklilla i fargen, kjøttfulle, store og søte på smak.

Det latinske navnet er Prunus avium og de stammer fra fuglekirsebær som fortsatt vokser vilt i store deler av Europa.

Moreller brukes aller helst slik de er. Men det er lekkert å putte moreller opp i glass med sprudlende sommerdrikker, de gir et smakfullt syltetøy og søt, deilig saft, de kan fryses og brukes til både vin og likør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat