buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Tid for rabarbra
Før vi ble bortskjemt med import av alle typer frukt og bær, var rabarbraen den første ferske dessertfrukten vi fikk etter en lang vinter.

Publisert: 07.jun.2008 06:00
Oppdatert: -

De nye stilkene er møre og sprø, saftige og friskt syrlige. Som barn var det grøssegodt å få litt sukker i en kopp til å dyppe den rå rabarbrastilken i.

Det er akkurat nå, mens stilkene er sprø og unge at vi bør bruke den, senere når den blir mer trevlet og grov er den egentlig bare egnet til å lage saft av. Og går den i blomst er den ubrukelig til alt. Dessuten får den da konkurranse av mer fristende bær og frukt.
Menom vi nå holder oss til rabarbra som dessert, finnes det mangeflere gode måter å servere den på ennbare somrabarbragrøt.Britene som er kjent for sine paier, bruker den naturligvis til det. Vi har fra gammelt av en dessert som kalles Grunnlovsdessert. Den består av rabarbrakompott tilsatt kokte, stenfrie svisker og toppet med vaniljekrem og hakkede mandler.

EN ANNEN RASK og lekker dessert er smuldrepai, der stykker av rå rabarbra legges i ildfast fat, drysses med sukker, eventuelt også kanel og dekkes med en smuldredeig av like deler smør, mel og sukker. Inn i ovnen med det, middels varme i omkring halvtimen. Serveres varm eller lun med iskrem eller vaniljesaus. Luksusvarianten lager vimed hakkede mandler i stedet for mel, eller med like deler mel og mandler.

OG SOMMERENS FØRSTE friske syltetøy koker vi av like deler rabarbra og revne gulrøtter. Sukkermengden må du smake deg fram til. Kanskje vil du også krydre med vanilje eller kanel eller hvorfor ikke en anelse finstrimlet basilikum. Friskt syltetøy med vakker farge.
Her et par fristende oppskrifter som vi lover vil falle i smak:

Rabarbrasuppe med jordbær og frisk mynte
(4 porsjoner)
500 gram rabarbra
8 dl vann
1 1/2 sukker
8 jordbær
2 blad frisk mynte
Slik gjør du
Rens rabarbraen og del den i 2 centimeter biter. Kok opp vann med sukker ogmyntebladene. Ha i rabarbraen. Kok opp og trekk kjelen til side etter et par minutter.

Avkjøl.
Ta ut myntebladene.
Server suppa lun eller kald med jordbær skåret i skiver.

Rabarbrapai med vaniljekrem Paideig 150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 eggeplomme
3 ss kaldt vann
Fyll 1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl ferdig vaniljekrem
Slik gjør du1: Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en food processor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.
2: Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
3: Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss påpotetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over.
4: Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat