22. okt
dyrker BETER: Kathrine og Roy Hasle.
 
Tilbake til røttene

Publisert: 31.aug.2012 04:13
Oppdatert: -
De gode gamle norske rotgrønnsakene er kortreist, sunn, anvendelig og billig mat det nå skal dyrkes mer av.
Gulrot og kålrot kjenner alle, men havrerot og jordskokk er blant de mer sjeldne tradisjonsrike røttene som dyrkes i Norge. Nå satser grøntbransjen på større mangfold og bedre tilgjengelighet av norske røtter.
- Vårt kalde klima gir gode dyrkingsforhold for rotvekster, og samtidig gode lagringsmuligheter. Kjølig vekstsesong bidrar også til å gi varer av høyere kvalitet, sier Pernille Rød Larsen, utviklingssjef for grønnsaker i Gartnerhallen.
Sammen med Bama har Gartnerhallen nå fått flere bønder til å satse på mer uvanlige rotvekster. En av bøndene er Roy Hasle i Dilling i Østfold.
- Vi får stadig høre at vår pepperrot har ekstra god smak og aroma. Nå satser vi også på havrerot, chioggia, og røde- hvite- og gule beter. Det meste går foreløpig til storkjøkken, forteller han. (NW)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke