buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Original bildetekst:
 
Tomaten - den røde rubin
Den er liten, svulmende, rød og søt, og har sin norske høysesong nå om sommeren.

0
Publisert: 24.jul.2015 04:00
Oppdatert: 24.jul.2015 04:00

Nei, vi snakker ikke om jordbær - selv om den botanisk sett er et bær - men om den deilige norske tomaten.

- Det er nå det er høysesong for norske tomater, så det er bare å fråtse, sier matfaglig i Opplysningskontoret for frukt og grønt Toril Gulbrandsen. Hun anbefaler å bruke tomater til å lage italiensk bruschetta, sommerlig pizza, ha den i salat, la den få noen minutter på grillen. Det går igjen i navnene hvor høyt den er elsket; på fransk har tomat blitt referert til som kjærlighetseple («pommes d’amour»), på tysk har den blitt kalt paradiseple («paradeisapfel»), mens på italiensk kalles den fortsatt gulleple («pomodoro»). Her i Norge har vi beholdt navnet som aztekerne brukte, «tomatl», som sies å bety svulmende frukt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat