buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Hamarstua: Toppscore på Domkirkeodden
NESTEN PERFEKT: Hamarstuas skalldyrtallerken lever opp til forventningene også denne sommeren, selv om prisen er 475 kroner.

Publisert: 26.mai.2017 07:27
Oppdatert: 26.mai.2017 08:28

Det suser lett i nysprunget bjørk og det er solgangsbris på Mjøsa. Det er en perfekt ramme for en matopplevelse på Domkirkeodden. Henriette bemerker at det litt for stille i restauranten. Hjørnebordet med praktfull utsikt er vårt, men vi hadde knapt behøvd å anstrenge oss med å bestille bordet – for vi blir sittende nesten alene i to timer.

Servitøren kommer med årets sommermeny. Den er lys og lett som midtsommeren. Henriette går for skalldyrtallerken – uten noen forrett.

– Du trenger nok ingen trenger forrett, lover servitøren.

Hanna tester en meny og starter med kamskjell (145 kr) som serveres med linser, babygulrøtter og en nydelig appelsinsaus med hint av ingefær. En halvtørr og deilig sancerre kommer på bordet. Hvitvinen skal følge oss gjennom Hannas forrett og Henriettes skalldyrtallerken.

Skalldyrtallerken (475 kr) serveres samtidig med Hannas forrett. Og det er helt greit, for det tar tid å spise den bugnende posjonen med fantastisk sjømat fra Knutstad & Holen.

Henriette lager godlyder innimellom munnfullene med blåskjellsuppe. Det er hummer, reker, kamskjell, scampi og sjøkreps sammen med brød og aioli.

– Rekene er litt tamme ellers er det nydelig alt sammen, konkluderer Henriette.

Hanna har fått kalven (359 kr) på bordet og et glass rød sancerre. Kalvekjøttet er lyst og mørt og passer godt på sommeren. Stekte grønnsaker og poteter og en kraftig og smakfull pestopurre setter spiss på hovedretten.

Henriette er knapt halvveis i sjømattallerkenen da Hanna har spist sin kalverett.

– Det er nydelig dandert, og så pent å se på at jeg spiser sakte, sier Henriette når Hanna begynner å tenke på jordbær, smuldredeig og hvit sjokolade.

Vi sitter lenge og nyter både mat og utsikt, men det er fortsatt stille i restauranten en fredags kveld. Ostefatet (165 kr) og jordbærene (145 kr) dukker opp. Rødvinen og hvitvinen er fortsatt på bordet og passer utmerket til dessertene.

– Ærlig talt; ost, chutney og nøttebrød er nydelig, men jeg orker ikke spise alt. Kamskjell og kalv smakte fortreffelig og jeg er mett, sier Hanna.

Henriette kikker i sommermenyen og bemerker at den er elegant sammensatt.

– Det ville vært en tabbe med viltkjøtt og tunge biffer. Fiskerettene dominerer. Dette er nesten helt perfekt. Lite minus for få gjester.

Konklusjon:

Miljø: 6

Meny: 6

Mat: 6

Service: 6

Pris: 5

Totalt: 29 av 30 mulige

Stikkord:

Perfekt sommermeny, idylliske omgivelser, proff og hyggelig betjening.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat