22. okt
 
Torsk med bacon
Lettsaltet torsk med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er norsk tradisjonskost på sitt beste.

Publisert: 12.jul.2016 04:00
Oppdatert: 12.jul.2016 04:00

Ingredienser 4 porsjoner:

800 gram lettsaltet torsk

250 gram i terninger bacon

1 ss smør

200 gram gulrot

Potetmos

1 kg melne poteter

1 ss smør

2 dl melk

1 ts salt og 1⁄2 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Begynn med potetmos: skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.

2. Renskjær fisk for finner og bein. Del i rause porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Bring til kokepunktet, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La stå i 8–9 minutter.

3. Stek baconterninger i smør til det er gyllent. Sett til side og hold varmt. Skrell gulrøttene, og kutt dem i mindre biter. Kok gulrotbitene knapt møre i litt lettsaltet vann. Hell av kokevannet og rør inn 1/2 ss smør.

4. Hell av kokevannet på potetene når de er møre og la dem dampe seg tørre et par minutter. Mos dem grovt. Rør inn resten av smøret og melk, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer melk.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke