buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Tre av sju brød importeres
Importen av brødvarer stiger kraftig. Nå er bare 70 prosent av brødet vi spiser bakt i Norge.  

Publisert: 06.jan.2012 04:12
Oppdatert: -

Det koster mindre å importere et brød enn å bake det her i landet. Siden 2003 har importen økt med hele 70 prosent. Norske bakere importerer mye småbrød som rundstykker, bagetter og ciabatta. I tillegg kommer halvstekte brød som bakes ferdig i butikk.
- Hvis norske bakerier hadde kunnet kjøpe melet for samme pris som sine tyske kolleger, hadde utviklingen vært en annen, sier Roald Guldbrandsen, næringspolitisk direktør i NHO Mat og Drikke.
Baker- og konditorbransjens landsforening foreslår nå at tollen fjernes for den delen av korn og melet som ikke kan leveres av norske bønder. I fjor ble det importert 62.000 tonn brød og brødvarer til en verdi av en milliard kroner. Tar vi med kjeks, knekkebrød og kornblandinger, er importverdien 1,4 milliarder. - Bransjen er svært presset, og fortjenesten er halvert på få år. Du tjener mer på å ha pengene i banken enn å bake brød, sier Anders Vangen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat