22. okt
Søtpotet: Blir stadig mer brukt.
 
Tredobler søtpotetsalget

Publisert: 31.jan.2014 04:13
Oppdatert: -
Nordmenn ser ut til å ha fått øynene opp for søtpoteten.
Hittil i år har NorgesGruppens butikker solgt mer enn tre ganger så mye søtpotet som samme periode i fjor.
Denne uka regner NorgesGruppen med å selge rundt 40 tonn søtpotet. I fjor lå snittet på 3 tonn i uken.
Chilipepper, fennikel, selleri, pastinakk, persillerot, pepperrot og jordskokk er også grønnsaker av den mer «eksotiske» sorten som øker i omsetning.
Søtpotet kommer opprinnelig fra Sør-Amerika. Poteten er søtere enn vanlig potet og inneholder 5 prosent sukker, mot vanlig 0,5. Til tross for navnet er den ikke i slekt med vanlig potet, selv om bruksområdene kan være like. Søtpoteten er avlang i formen, og kan ha både oransje og hvitt fruktkjøtt. Her til lands er den oransje varianten mest brukt. Søtpotet kan både stekes i skiver, kokes, moses eller bakes.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke