buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
LØITEN BRÆNDERI SERVERING: Ny drift i de tradisjonsrike lokalene. Foto: Geir Vestad
 
Trivelig på brenneriet
Løiten brænderi: Hedmarkens best besøkte turistmål trenger et serveringssted, og nå er det i gang igjen.

Publisert: 18.jan.2013 04:13
Oppdatert: -

Noe slik som 200.000 mennesker besøker årlig Løiten Brænderi, med Løiten Lys og teaterforestillingen «En akevisitt» som de store attraksjonene. Men et spisested er også en naturlig del av tilbudet, og nå er det på plass i ny drift.
I 2004 ble Helles opprettet som spisested på Løiten Brænderi, bestående av både kafé, restaurant og selskapslokaler. I fjor høst skiftet det tidligere Helles navn til Løiten Brænderi Servering, og det eies og drives nå av Steinar Ski. Her er det kafé med lunsj- og middagsservering på dagtid, i tillegg til at det er mulighet for selskaper for opptil 200 personer.
På menyen står det tradisjonsmat av typen kjøttkaker og lapskaus, sammen med nyere tradisjonsmat som hamburger og pizza. Fra disken bys det blant annet på gammeldagse smørbrød med grove karbonader, for de eksisterer faktisk fortsatt. Pluss varmende suppebuffé (72 kroner), der fransk løksuppe er den beste.
Og akevitten står på hylla. For det er tross alt den som har gjort Løten kjent i 150 år.
Det var for øvrig løtensokningene som først kom på tanken at de kunne markedsføre seg ved hjelp av akevitt. Utgangspunktet var at Løiten var et navn som alle kjente takket være akevitten. Så det gjaldt det å bruke den både til å skape oppmerksomhet, tiltrekke seg tilreisende, og kanskje kunne det til og med føre med seg økt aktivitet i bygda.
Behovet for ny aktivitet ble særlig påtrengende da de siste råspritdråpene ble tappet på Løiten Brænderi våren 1995. Med ett sto det 10.000 kvadratmeter med lokaler å fylle med opplevelser og aktivitet. Og etter hvert kom ingrediensene på plass - inkludert Løiten Lys, brennerigata med lokale småbutikker, spisestedet og Bokloftet - landets største bokantikvariat med lokalhistorisk litteratur som spesialfelt.
Og nå er det kaféen som har fått en opprustning, med ny disk og bakom den som Steinar Ski som ny kjøpmand.
Og her er det mange planer for ny aktivitet, inkludert det nye teaterkonseptet «Middag med mord», som Gotmar Rustad har skrevet, og som skal første gang oppføres ved påsketider.
Og den slags trengs. For skal folk lokkes i flokker til Løiten Brænderi, er stedet avhengig av stadig nye tilbud. Men nå er i hvert fall serveringen kommet på plass, og den kan være utgangspunktet for masse moro, og ikke bare mord til middag.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat