buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Cafe Colonialen: Hyggelig sted på Torghjørnet, ikke minst til lunsj.Foto: Jens E. Jensrud
 
Trivelig på Colonialen
Café Colonialen: Maten er enkel, men vi sitter lenge likevel. For det er lett å trives på kafeen på Torghjørnet.

Publisert: 09.nov.2012 04:13
Oppdatert: -

Café Colonialen var et av de første spisestedene i Hamar som også drev butikk - et konsept som svært mange etter hvert har tatt over.

I starten var det, som navnet antyder, kolonialvarer det dreide seg om, eller snarere det som i gamle dager gjerne ble betegnet som «finere colonial» - slik som en ellers måtte i delikatessebutikker for å finne. Så i starten gikk vi på Café Colonialen for å kjøpe både gåselever på boks og de gode franske terrinene, og gikk hematt for å feire at det var dukket opp et sted som gjorde Hamar enda mer levelig.

Nå har riktig nok utvalget av varer endret seg etter hvert. Vi fant ikke noe gåselever på vårt siste besøk. Men vi fant krydder, smykker, noen keramiske skåler fra en annen verden, pluss et stativ med jellybeans godteri i løsvekt som ikke alle liker like godt.

Men varene bidrar fortsatt til et ganske sammensatt og fargerikt inntrykk av rommet, og det er kanskje det viktigste.

For Café Colonialen er først og fremst et sted der en trives å være, som blant annet henger sammen med måten sittegruppene er komponert på. Hele stedet gir litt sånn oasepreg, som en plass der du trekker inn ikke minst nå som det er hustrig ute, og rett som det er begynner snøflakene å dale ned og det eneste som mangler er nærmest lyden av dombjeller, men dem er det heldigvis ennå for tidlig for.

Dessuten har stedet gratis internett, og gjerne utstilling på veggene, og i det hele tatt er det et sted det går an å tilbringe en god stund.

Og er en heldig og får vindusplass, og det er ikke sikkert for de er alltid ettertraktet, så kan en sitte og kikke ut på Stortorget og undres på hvordan det blir en vakker dag det er brukt hundre millioner kroner på å gjøre det ekstra fint. Og det er som kjent et emne som kan diskuteres lenge.

Så må det også innrømmes att det tar ikke like lang tid å snakke om maten. I tillegg til salatbar, bagetter og den slags har stedet også en meny med varme retter. Og den er helt grei, men det mangler noe for at det skal bli mer enn det.

Verken vegetar vårrull (89 kroner) eller omelett med ost og skinke (99 kroner) løfter seg over det ordinære, men de har også tyrkisk køfte, lasagne og pastaretter om en vil ta det litt lenger. Dessuten er den ferskpressede appelsinjuicen (40 kroner) god.

Eplekake med is (56 kroner) og sjokoladekake (46) er store og fyldige med masse smak.
Og selv om det ikke går veldig kjapt, rekker en likevel tilbake i tide etter lunsj.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat