buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
 
Trøndersodd
Mange av regionene i Trøndelag har sine egne varianter av denne retten, så det finnes mange måter å lage sodd på. Sodd serveres som flott festmat. Denne varianten er fra Nord-Trøndelag.

Publisert: 16.jul.2014 04:00
Oppdatert: 16.jul.2014 04:00

Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg grytekjøtt av lam med bein

112 l vann

1 ss salt

1 ts malt muskat

5 gulrøtter

Soddboller:

250 g malt lammekjøtt

1 ts salt og 14 ts pepper

14 ts potetmel

14 ts malt ingefær

12 ts malt muskat

34 dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca. 2x2 cm

2. Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten.

3. Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.

4. Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.

5. Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden.

Serveres med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat