buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Ung med broccoli?
Ved å spise mye brokkoli jevnlig, kan du holde deg ung lenger. Det mener i hvert fall amerikanske forskere.

Publisert: 21.apr.2008 08:31
Oppdatert: -

Tidligere studier har vist at brokkoli kan virke forebyggende mot kreftsykdom og magesår, men nå viser en ny studie gjennomført ved University of California Los Angeles (UCLA) at brokkoli også kan ha en positiv effekt på kroppens evne til å gjenopprette immunforsvaret, og dermed bidra til å holde kroppen ung lenger.

Studien fokuserte på de frie oksygenradikalenes betydning for kroppens aldring og på hvilken måte den prosessen kan bremses.


DET ER DET KJEMISKE stoffet sulforafane, det amerikanske forskerteamet bak studien mener har innvirkning på aldringsprosessen. Sulforafanene utløser en antioksiderende effekt fra gener og enzymer vi allerede har i visse immunceller i kroppen, og det er denne prosessen som bremser nedbrytingen av immunforsvaret og gjør at vi holder oss yngre lenger.

Nå skal forskerne ved UCLA studere videre hvordan kroppens immunforsvar eldes, men har en klar oppfordring til alle om som vil spise seg til foryngelse; spis mye grønnsaker - særlig brokkoli!


BROKKOLI ER RIK på viktige mineraler som jern og kalsium. Den inneholder i tillegg store mengder A- og B-vitamin, samt nyttige antioksidanter. Grønnsaken er også en fremragende kilde til kreftkjempende molekyler.

I boka Mat mot kreft understreker forfatterne viktigheten av å koke brokkolien lett, aller helst dampes, samt å tygge den godt før den svelges for å få maksimalt utbytte av de kreftbekjempende stoffene.
Brokkoli brukes ofte som tilbehør til middagsretter og er godt til både kjøtt- og fiskeretter. De kan også kuttes i små buketter og brukes til wok eller gratinert med ost og skinke. En sunn og frisk brokkoli skal være fast i konsistensen og frisk grønn i utseende. Den skal ha sprø, saftige stilker og blader. Knoppene skal ha en jevn grønn farge. De skal være lukket og ikke ha synlige gule blomster eller tegn på misfarging.
Her et par sunne og gode oppskrifter med brokkoli:

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat