buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
Turflørten.
 
Utendørs høstmat!
Sommeren er over, men nå er det herlig høst! Nyt årstiden ute; på fjellet, i skogen eller hjemme. Ta med litt utstyr og ingredienser og lag maten på bål eller stormkjøkken. Dette går an å få til i hverdagen også!

Publisert: 01.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

Her er noen tips:
Laksepakke i folie
(2 porsjoner)
160 g laks
40 g rød paprika
40 g oransje paprika
40 g gul paprika
100 g stilkselleri (stangselleri)
1dl matfløte
2 ss frisk presset sitronsaft
nykvernet salt og pepper
4 ss tzatziki

Slik gjør du
Bruk to aluminiumsfolier som du bretter dobbelt. Lag en bunn i hver av foliene og legg i laks og grønnsaker skåret i biter. Ha på salt og pepper. Hell over matfløte og sitronsaft. Pakk foliene godt rundt slik at det blir to små poser. La posene ligge i bålet i ca. 5 minutter. Se på om de er gjennomvarme, om ikke la posene ligge noen minutter til. Server med tzatziki og ferskt brød.

Villmarksomelett
(2 porsjoner)
4 egg
2 ss vann
2 ss matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør
100 g hvitost
1 ss purre
100 g kokt skinke

Slik gjør du
Før turen
Visp sammen egg, vann, fløte, salt og pepper og hell dette over i en tett beholder. Finsnitt purre og kokt skinke og riv osten. Ha dette i en tett pose.

PÅ turen
Varm smøret i en middels varm stekepanne og hell i eggeblandingen. Løsne omeletten langs kanten slik at røren får renne ned i bunnen av panna.
Før overflaten er stivnet, fordeler du purre, kokt skinke og ost utover. Stek videre til omeletten er gyllenbrun under og stivnet over. Brett omeletten dobbel før servering. Server en frisk salat og brød til.

Speidercouscous
(2 porsjoner)
2 dl vann
2 dl couscous
1 ss smør
olje til steking
200 g kylling, i strimler
1 finhakket løk
1 gulrot, i skiver
50 g hakket tørket aprikos
1 liten rød paprika, hakket
½ boks hakkete hermetiske tomater
1 ts karve
½ ts malt koriander
½ ts chilipulver
½ ts salt
2 dl matyoghurt

Slik gjør du
Før turen
Del opp kyllingkjøttet og grønnsakene. Bland krydderet i en liten beholder.

På turen
Kok opp vann, ha i couscous og smør, og rør rundt. Legg på lokket og sett kjelen til side mens du lager resten av retten. Varm oljen i en gryte og stek kyllingkjøttet sammen med løken. Tilsett gulrot, aprikoser og paprika og stek videre til gulrøttene er myke. Ha i tomatene og krydderet. La retten koke i 5 - 10 minutter.
Server kyllinggryta med couscous. Legg på en klatt matyoghurt og server.

Trylleburgere
(2 porsjoner)
200 g karbonadedeig
1 sjalottløk, finhakket
1 egg
1 ss potetmel
½ ts salt
0,3 ts pepper
50 g hvitost, revet
½ dl melk
2 polarbrød

Enkel Tzatziki
1 dl kesam original, 8 prosent
¼ slangeagurk

Tilbehør
¼ issalat
1 tomat
Slik gjør du
Før turen
Hamburgerdeig
Bland karbonadedeigen med løk, egg, potetmel, krydder og ost. Tilsett melken og rør sammen til en jevn masse. Bruk gjerne en food processor. Ha deigen over i en tett beholder.

Enkel tzatziki
Skrell agurken og kutt den på langs. Fjern frøene. Kutt slangeagurk i små staver og bland med kesam.
Smak til med salt og pepper. Oppbevares i en tett beholder.

På turen
Lag to store burgere og stek i stekepanne ca. 5 - 7 minutter på hver side. Varm polarbrødene i en stekepanne.
Server burgerne i brød med issalat og tomat og tzatziki.

Turflørten
(2 porsjoner)
100 g smør
2 dl hvetemel
50 g sukker
1 egg
50 g kesam original, 8 prosent
1 eple
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
2 ts smør
2 dl kesam vanilje, 7,4 prosent

Slik gjør du
Før turen

Lag mørdeigen og legg den i en pose slik at den holder seg smidig. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i en pose med sukker, kanel og kardemomme.

På turen
Lag mørdeig ved å smuldre smør, mel og sukker. Tilsett egg og kesam, og bland godt sammen til en smidig deig. La deigen hvile en times tid før du bruker den.
Kjevle et hjerte eller bruk hendene til å lage en flat form før du skjærer et hjerte. Skjær eple i skiver og legg epleskivene på hjertet. Strø over sukker, kardemomme og kanel.
Stek i panne i glørne eller i aluminiumsfolie i 15 minutter. Legg eventuelt to smørklatter på like før servering.
Server vaniljekesam til, eller legg en klatt på kaken.

Vaffeltoast
(2 personer)
2 brødblingser per porsjon og et vaffeljern.
Fyll 1
1 ss pesto
2 skive spekeskinke
2 skive port salut

Fyll 2
2 skive hvitost
2 skive kokt skinke
1 ss hermetiske maiskorn

Fyll 3

1 ss pesto
2 ss cottage cheese
2 skive salami

Slik gjør du
Smør ingrediensene på brødblingsene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Legg blingsene i gammeldags vaffeljernet og stek dem i ca. 3 minutter over bålet. Server gjerne en liten salat til, så blir det et lite måltid. (mat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat