22. okt
 
Vårruller
Vårruller er enkelt, billig og supergodt, og med denne oppskriften er det til og med sunt.

Publisert: 07.mar.2015 04:00
Oppdatert: 07.mar.2015 04:00

Ingredienser 6 porsjoner:

400 g kyllingkjøttdeig

1 ss rapsolje

200 g finsnittet hodekål

1 finhakket løk

1 ss rapsolje

1 revet gulrot

3 ss søt chilisaus

1 ss soyasaus

1 ss fiskesaus (asiatisk)

12 blad filodeig

3 ss rapsolje til pensling

vann til «liming»

Slik gjør du:

1. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.

2. Ha olje i en varm stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.

3. Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsakblandingen.

4. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt ev. filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.

5. Fordel 1–2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvvegs inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.

6. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter. Server med ris, salat og litt ananassalsa.(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke