buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
TINGNES SPISERI: Bente Ekeberg Bodin (fra venstre), Live Høisveen Ekeberg og May Britt Johannessen starter med innlandsuker med tradisjonsmat.Foto: Geir Vestad
 
Velger det lokale
Skal en spise lagsild og abbor på restaurant, må en til Nes.

Publisert: 11.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

Skal en spise lagsild og abbor på restaurant, må en til Nes.
På Tingnes Spiseri legger Bente Ekeberg Bodin og May Britt Johannessen opp til «innlandsuker» fra i dag og tre uker framover.
- Vi bruker det vi kan få tak i fra området nå om dagen, og har fått Karin Olssøn til å fiske både lagsild og abbor til oss, forteller de.
De to har helt fra starten lagt vekt på å få avtaler med lokale produsenter. Det de nå gjør, er å rendyrke den lokale profilen, samtidig som de satser på tradisjonsmat.
Og det er slett ikke dagligdags å få ferskt kjøtt og suppe på restaurant, for anledningen servert som en toretters middag.
Så er da også dette en viktig satsing. For skal en komme videre med å bygge opp en egen innlandsmatprofil, er det viktig at tradisjonene både holdes i live og at de videreutvikles. På Tingnes skjer begge deler akkurat nå.
Fra før er stedet velkjent for blant annet pultostpaien sin. Den ble en suksess helt fra starten, og står fortsatt på menyen. Men de neste tre ukene kommer pultostpaien i særs godt selskap.
Vi spiste på Tingnes på torsdag, på generalprøven for innlandsukene, og det ga mersmak.
Fiskesuppe basert på abbor med abborboller (74 kroner) er mild og tiltalende, og viser hvor god abbor kan være som råvare.
Potetlapper med røykt kalkunbryst fra Gaalaas Røykeri i Furnes (72 kroner) er servert med ripssirup. Og nettopp kombinasjonen med ripssirupen er det som gjør denne retten så spennende.
Blant hovedrettene er pannestekt lagsild med rømmesaus og gulrøtter (178 kroner) rett og slett overraskende, både fordi det er høyst uvanlig å finne denne retten på en restaurantmeny, og fordi en her oppdager hvor godt lagsild kan være. Den er både mild og delikat, men har særpreg. Stor er ikke lagsilda, og tre er akkurat passe.
Flesk og duppe er servert med stekt gulrot og sukkerterter (178 kroner) - også dette en tradisjonsrett som har tilbrakt lang tid i glemmeboka, men som nå er tatt fram igjen flere steder. Og det er det all grunn til.
Til dessert er råmelkspannekake med rød saus (68 kroner) sannsynligvis noe som ikke så mange lenger har et forhold til. Og det vil være synd om en så god dessert skal forsvinne. Hele stekte epler med honningis (69 kroner) er smaksrikt og delikat.
Flere av rettene serveres også som småretter.
Bente Ekeberg Bodin og May Britt Johannessen er begge Nes-jenter som etter mange år i restaurantbransjen har vendt hjem til Nes og skapt et godt og populært spisested på Tingnes. Her er de lokale leverandørene de benytter seg av:
Karin Olssøn (lagsild og abbor)
Helgøya Bie (honning)
Mølstad gård (solbær)
Lars Hulleberg (poteter)
Simen Hulleberg (råmelk)
Gaalaas Røykeri, Furnes (røykt kalkunbryst)
Hans Johan Sterud (gulrot)
Baldishol (blomkål)
Tjerne gård (bringebær)
Knut Braastad (epler og eplejuice)
Syljubæk (sukkererter)
Ousdal (speltmel)
I tillegg kommer kantareller fra Helgøya og rips fra egen hage.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat