buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
TINGNES SPISERI: May Britt Johannessen (i stolen) og Bente Ekeberg er klare til åpning av Tingnes Spiseri.
 
Venter besøk
En rød salong står foran peisen på nye Tingnes spiseri og venter på folk. Torsdag 5. mars er det åpningsklart for nesningenes nye spisested.

Publisert: 27.feb.2009 05:21
Oppdatert: -
Men allerede i kveld skal Bente Ekeberg og May Britt Johannessen ha alt på plass. For da er det lukket selskap på spiseriet. Deretter er det fortsatt noen dager til å finpusse menyen til åpningen om ei snau uke.

- Jeg må innrømme jeg begynner å bli svett, sa Bente på tirsdag.
- Men nå gjenstår det bare å stålsette seg et par dager til, så skal alt være på plass. Dette går bra, forsikret May Britt.
Så er de da også godt drevne i bransjen begge to, etter mange års erfaring som kokk og kjøkkensjef og restaurantsjef både i Hamar og Oslo. Mange steder har de arbeidet sammen. Og nå har de valgt å satse på at nesningene har lyst til å spise godt de også.


HELE LOKALET er blitt kraftig opprustet. Kjøkkenet er helt nytt, alle møblene er nye, gulvet er nytt, alt er malt. Og den merkelige baren i det nederste hjørnet er tatt vekk.

Menyen omfatter både småretter og en à la carte-meny med forretter, hovedretter og desserter. Og alt serveres hele dagen.
I starten blir det åpent fire dager i uka - fra torsdag til søndag, med åpningstid fra 12 til 20.
Men det blir også utvidet åpningstid en gang iblant. Første fredagen i hver måned satser de på å ha åpent til klokka 01, og lage et samlingssted på Nes rundt en matbit i pubstil. I forbindelse med konserter kan det også bli aktuelt må legge til rette for en helaften på Tingnes, sier de.
I tillegg til restaurantdriften, vil de også drive catering. Og de vil legge opp til muligheter for takeaway på mesteparten av menyen.


- DET SKAL ikke være noen gourmetmeny, sier May Britt.

- Men vi skal passe på å gi den lille prikken over i-en.
Hver søndag satses det på en tradisjonsrett. Kanskje blir det grynpølse en gang iblant, eller fersk suppe. Den slags er det ikke akkurat mange restauranter som driver med.
Og så skal ungene slippe pølser på barnemenyen.
Råvarene vil de så langt som mulig hente fra nærmiljøet. Per Ole Røste leverer egg, potetene er fra Lars Hulleberg, og honning kommer fra Helgøya Bie, som John Erik Hansen og Lise Godager Hansen driver. Så må en regne med at det blir noe solbær fra naboen Mølstad, og kanskje bringebær fra Baldishol.
Men mjøsfisk regner de ikke med å ha på menyen, selv om stedet ligger 20 meter fra vannet. For de vet at det fortsatt er noen som er skeptiske til mjøsfisken.
Prismessig vil de legge seg godt under restaurantprisene på Hamar, sier de. På à la carte-menyen blir forrettene på 70-80 kroner, dessertene på rundt 55, biffen kommer på 225.


PÅ ÅPNINGEN torsdag kjører de i anledning dagen en buffé med utdrag fra hele à la carte-menyen. Så kommer Nes musikkforening og spiller, og ordfører Anita Ihle Steen skal klippe snora så folk får kommet seg inn. Såpass får det være, for det er ikke dagligdags at det åpner en restaurant på Nes.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat