buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
SJUSJØEN KAFE: Ligger i andre etasje i hovedbygget ved det nye skianlegget på Natrudstilen.Foto: Geir Vestad
 
Verdt en høsttur til Natrudstilen
September er tid for søndagsbiltur. På Sjusjøen venter middagen.

Publisert: 02.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

Ved Skisenteret på Natrudstilen, noen kilometer før en kommer til Sjusjøen, har Jan Arne Haukåssveen fra Næroset etablert Sjusjøen kafé. Stedet fikk en kjempestart i fjor, og er fortsatt vel verdt turen om en liker en god gammeldags buffet, og hvem gjør ikke det.
For her serveres buffet av den typen som høyfjellshoteller og spisesteder på fjellet hadde for en del år siden. Og det viser seg at når maten er vellaget, har buffeten fortsatt sin sjarm og sin tiltrekningskraft.
Og dette er vel å merke ikke bare foreholdt søndagsgjester. For Jan Arne Haukåssveen dekker opp hver dag hele uka hele året. Søndagsbuffeten er mest rikholdig, men den er ikke så mye mindre de andre ukedagene heller. Og både den store buffeten til 165 kroner, og den noe mindre på ukedagene til 140 kroner, er begge oppsiktsvekkende rimelig.
I tillegg får en kjøpt kjempegodt brød. For kokken er blitt viden kjent også for det hjemmebakte brødet sitt. Det er sagt at ingen drar til Sjusjøen lenger uten å stanse på kaféen for å kjøpe brød. Eller hembakt kaku, som det heter på de traktene. Ikke minst populær er «kvitre-kakua» blitt, basert på blant annet speltmjøl fra Strand brenneri.

På menyen står stort sett tradisjonsmat av svin, okse og lam og minst én fiskerett. Spesielt på søndagene er det mange og varierte varmretter, og alt smaker like godt. Det lar seg lett komponere spennende kombinasjoner på tallerkenen ut fra som finnes. Oppsiktsvekkende nok er det dessuten mange slags potetretter; her skal det ikke etterlates noen tvil om at en er i pottitland.

Jan Arne Haukåssveen driver firmaet Lucky Mat og drev tidligere Nærvang i Næroset. Og i mange år var han selveste statsministeren i Lucky Næroset. Og til basen sin på Natrudstilen har han tatt med mye av oppfinnsomheten fra Lucky Næroset. Det er den slags som fører til at tapasmenyen heter Ta passe, at det serveres sjømarinerte tullingtomater og lefsbussparkert røkelaks, at gladlaksen er godgjort og lårhøna er varm og villig.
Men den slags finurligheter trenger en ikke bry som om når en velger buffet. Da er det bare å gafle innpå.
Og så forsyner vi oss en gang til.
For øvrig er verten selv rikelig til stede i kaféen. For kokken liker å prate med kundene sine, og det liker kundene også. Det er noe av det som gjør det så hyggelig.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat