buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
GODT: Johannes Dyste med ferske reddikerFoto: Dag Øyvind Olsen
 
Vi elsker norske røtter

Publisert: 27.sep.2013 04:13
Oppdatert: -
Nordmenn er helt i verdenstoppen i forbruk av rotgrønnsaker.
I fjor økte salget av kålrot med syv prosent og nesten alt av norskdyrket kålrot og reddik kommer fra Østre Toten. - Vi er avhengig av gode, lokale sorter kålrot. Stedegne norske sorter har bedre motstand mot ugress og bedre lagringsevne enn importert kålrot, sier Johannes Dyste, gårdbruker og daglig leder av Toten Kålrotpakkeri. I den næringsrike jorda på gården hans er det dyrket kålrot i over 50 år.
- Reddik er en spennende liten sak som passer godt i salater og på brødskiva. Den er også fin i wokpanna, i supper, gryteretter og som braissert. Den friske smaken suppleres av en litt sterk smak av sennepsolje, sier informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Reddik er noe av det mest kalorifattige man kan spise, med kun 19 kalorier per 100 gram vare. Kålrot er også kalorifattig. Nordens appelsin som den også kalles, er rik på C-vitamin og fiber.
(newswire)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat