buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Frukt og grønt: Er det vi kaster mest av.
 
Vi kaster 46,3 kilo mat i året

0
Publisert: 11.apr.2014 04:00
Oppdatert: 11.apr.2014 07:57

Årlig kaster hver av oss 46,3 kilo mat. God emballasje kan redusere mengden.

- En vanlig oppfatning er at det brukes for mye emballasje på matvarer. Faktum er at emballasjen har som en av sine hovedoppgaver å verne om maten slik at den holder lenger og ikke blir skadet under frakt, sier Kari Bunes i Den norske emballasjeforening. En fersk rapport viser at frukt og grønnsaker er det vi kaster mest av. Også gryte- og tallerkenrester samt brød utgjør store mengder av matsvinn. Den vanligste årsaken til at vi kaster mat er at varen har gått ut på dato. - «Best før» er kun en garantidato og har ikke noe med mattrygghet å gjøre. Vi blir ikke syke a v å smake eller lukte på mat som har «gått ut på dato». Hvis folk dessuten innfører en restetorsdag, har vi kommet langt på veien mot mindre kasting av mat. Ta en opprydning i kjøleskapet hver torsdag og spis opp det som er på vei til å gå ut på dato, eller spis rester fra ukens middager. Da kan du handle inn fersk mat til helgen med god samvittighet, sier kommunikasjonssjef i ForMat, Anne Marie Schrøder,

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat