buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
LØK: synt året rundt.
 
Vi spiser 5,5, kilo løk i året

Publisert: 08.mar.2013 04:13
Oppdatert: -
- Løk er bra for både helsa og smakssansene, mener eksperter.
Det kommer stadig nye rapporter om løkens helsegevinster. Løk er den grønnsaken nordmenn spiser tredje mest av. Likevel er løkforbruket i Norge lavt sammenlignet med andre land. - Det er relativt lite kjent i Norge at løk gir redusert forekomst av en rekke sykdommer, bl.a. hjerte- og karsykdom, kreft, diabetes og astma. Løk reduserer også betennelsesrespons i kroppen, og motvirker sopp og bakterier, hevder Ingunn M. Vågen i Bioforsk Øst. Nå spiser vi nordmenn om lag 27.000 tonn løk årlig, eller rundt 5,5 kilo hver. Løk er rik på antioksidanter, svovelforbindelser og sunne karbohydrater.
Sammensetningen har vist seg gunstig både for hjertet og kolesterolnivået i blodet, og kan bidra til å forebygge sykdom. Løk er den tredje mest produserte grønnsaken på verdensbasis, etter tomat og vannmelon. Også i Norge ligger løk på en tredjeplass på lista over grønnsakforbruk, hos oss etter tomat og gulrot. (newswire)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat