22. okt
GODT: ReinsdyrburgerFoto: MatPrat
 
Vi spiser mer og mer rein

Publisert: 26.okt.2012 04:13
Oppdatert: -
Dagligvarebutikkene har aldri solgt så mye reinsdyrkjøtt som nå.
Salget av frossent reinsdyrkjøtt økte med 8,5 prosent fra august i fjor til august i år, viser tall fra Nielsen Norge.
- Kjøttet forsvinner ut fra lageret i høyt tempo, og et par av de største butikk-kjedene har økt omsetningen med rundt 20 prosent det siste året, sier slakterieier Thor Aage Pedersen.
For fire år siden var det underdekning av rein, og kjøttet var vanskelig å få tak i. Nå er målet at kjøttet alltid skal være tilgjengelig i butikker og restauranter over hele landet. Mesteparten av reinsdyrkjøttet som selges i Norge er frossent, og det sikrer bedre tilgjengelighet. Reinsdyrkjøtt forringes i liten grad av å bli fryst. Reinskav som benyttes i finnbiff kan man gjerne tilberede i halvtint tilstand. Gjennomsnittlig uttak av rein er på drøyt 80 000 kalver på rundt 20 kilo hver i året. I gjennomsnitt spiser hver nordmann 300 gram reinsdyrkjøtt i året. Så dette er ikke akkurat hverdagskost. (newswire)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke