buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Vin på leirkrukker
Den sicilianske vinprodusenten COS lager vin i store leirkrukker - akkurat som verdens første viner ble laget for tusenvis av år siden.

0
Publisert: 13.feb.2015 04:00
Oppdatert: 13.feb.2015 04:00

Produsenten COS er en av dem som har vendt tilbake til røttene. Selskapet fikk sin spede begynnelse i 1980, da tre arkitektstudenter startet opp sammen, mest som et eksperiment. I likhet med alle andre sicilianske vinprodusenter ble de anbefalt å modne vinene på nye små eikefat, men de syntes det maskerte den delikate frukten og det unike jordsmonnspreget, og gjorde dem til kjedelige og intetsigende viner som kunne ha vært fra hvor som helst i verden. Etter noen år fikk de tak i et par amforaer - leirkrukker som fylles med vin og graves ned i bakken, nøyaktig som blant annet de gamle grekerne gjorde for tusenvis av år siden. I disse krukkene foregår så både fermentering og modning av vinen. I dag har COS med sine over 150 eksemplarer en av verdens største samlinger av amforaer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat