18. aug
PÅ TURNÉ: Matanzick fra Hamar. Fra venstre: Håvard Nyhagen, Tore Lunner, Fredrik Vindfallet og Ole Kristian Østby.
 
Matanzick legger ut på norgesturné
Hamargutta reiser sammen med blant annet det amerikanske bandet Gates of Insanity.

Publisert: 29.apr.2013 10:05
Oppdatert: -

Denne uken reiser fem hardtslående rockeband på norgesturné sammen. Med konserter hver dag en hel uke, kommer «The Rock of Ill Fame Circus» til å by på et spektakulært rockeshow med et bredt spekter innen rockesjangeren.

Med egen road manager som vil ta seg av alt det praktiske under turneen, og en stor Nightliner-buss fra Tyskland med sengeplasser til alle, vil bussen huse alle bandene og frakte alt av musikkutstyr.

Gutta i Matanzick ble tidligere i år spurt om de ville være med på turné, og bestemte seg umiddelbart for å smi mens jernet var varmt.

Arrangøren bak det hele, Barbar sounds, med Bård Andersson i spissen, stiller også opp med bandet Barbarian Twins. Dette bandet har tidligere turnert i Europa sammen med det Colorado-baserte metalbandet Gates of Insanity. Europa-turneen ble en stor suksess, og nå står altså Norge for tur.

Matanzick spiller en kompromissløs blanding av thrash og heavyrock, og har holdt på siden 2010. I løpet av sommeren slipper de debutskiva Scars of Insanity, en utgivelse som blir på deres eget plateselskap Insane Records.

- Vi jobber målrettet med musikken, og målet er opp og fram, sier vokalist Tore Lunner.

Å leve som rockestjerne koster ofte mer enn det smaker. Bandet har derfor gått nye veier for å få inn den kapitalen som trengs.

- Vi har jobbet en del med å få bedrifter som ønsker å fremme kulturelle formål som sponsorer, og vi har fått napp. TN Allservice og Backe Entreprenør Holding skal finansielt sponse store deler av både turné og plateutgivelse, noe vi er veldig fornøyd med. Nå ser vi fram til å komme oss på vegen, spre musikken vår og rocke for det norske folk, sier Lunner.

Her kan du se bandene live:

2. mai: Trondheim - Fru Lundgreen
3. mai: Hamar - Seb's hotel
4. mai: Lillehammer - Felix Pub & Scene
5. mai: Årnes - På Sporet Pub
6. mai: Holmestrand - Bache Bar
7. mai: Oslo - DeVille's
8. mai: Oslo - Olsen på Bryn

Matanzick stiller med følgende besetning:

Tore Lunner - gitar/vokal
Ole Kristian Østby - gitar
Fredrik Vindfallet - bass
Håvard Nyhagen - trommer

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke