21. aug
flere roller: Matilde Solbakken spiller brud i ukas episode av «Presten» på NRK. Nylig har hun vært i Hamar med både «Jul i Blåfjell» og «Hakkebakkeskogen».
 
Matilde som brud i «Presten» på NRK
Bjarte skal vie sitt første par, men det oppstår strid i menigheten når det viser seg at det er to kvinner som skal gifte seg.

Publisert: 06.feb.2017 21:01
Oppdatert: 07.feb.2017 07:11

Slik er opplegget i den nye episoden av humorserien «Presten» på NRK lørdag, med Bjarte Tjøstheim som prest. I rollen som brud stiller Matilde Solbakken fra Hamar. Og mange har sett episoden allerede; den ble tilgjengelig på nett fredag, og er allerede sett av over 100.000, ifølge NRKs oversikt.

– En søt og morsom serie, og jeg synes ikke den gjør narr av kirka i det hele tatt, sier Matilde Solbakken.

– Og timingen er jo veldig god.

Hamar-besøk

Matilde Solbakken, som bodde i Hamar til hun var ferdig på videregående, har vært med på to forestillinger i Hamar kulturhus den siste tida. Først var det «Jul i Blåfjell», så var det «Hakkebakkeskogen». Den siste er blitt spilt over 130 ganger, med Matilde i rollene som både Petter Pinnsvin, Bjørnemor og Stabbursmusa.

– Det er noen skift som går rimelig fort, sier hun.

– Men det var veldig morsomt å spille på Hamar igjen. Det er jo tolv år siden jeg bodde her.

Og innimellom gjør hun Kiwi-reklame.

– Det er morsomt å gjøre mye forskjellig, sier hun.

– En forestilling som «Jul i Blåfjell» er jo magisk, men den er aktuell den også, for blånissene viser seg å være ganske rasistiske.

Ny gruppe

Sammen med søstera Karoline Solbakken og Maria Remøe har Matilde nettopp startet teatergruppa Teaterekspedisjonen. Hensikten er å gjøre forestillinger for barn og barnefamilier, forteller hun.

– Vi har lyst til å gjøre noe utendørs i Hamar, med utgangspunkt i kjente eventyr, sier hun.

Ophelia

Matilde Solbakken er utdannet fra Skuespillerskolen Ophelia i København. Her fikk hun tidlig en rolle i den danske komedieserien «Sjit Happens», som har fått flere priser. Her til lands har hun jobbet både på Teatret Vårt og Oslo Nye Teater. Og hun har gjort mye for barn; ut over «Hakkebakkeskogen» og «Jul i Blåfjell» kan hun skilte med «Karlsson på taket», tv-serien «Mors Lille Hjelper» og stemmene til Guro, Jenny og mamma i NRK Barne-TVs Regnbue Ruby.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke