23. aug
MATLAG: Programleder Arne Hjeltnes, Kjetil Holen, Sebastian Engh, Sverre Lang-Ree og programlder Heine Totland. FOTO: FRANK ALVEGG/TELLUSWORKS.
 
Matlaget Østpå i TV-sendt finale
Søndag vises finalen i TV-serien «Det norske måltid» på TV 2. Med på finalelaget for region øst er Kjetil Holen fra Hamar og Sverre Lang-Ree fra Stange.

Publisert: 10.des.2011 07:57
Oppdatert: -

Søndag vises finalen i TV-serien «Det norske måltid» på TV 2. Med på finalelaget for region øst er Kjetil Holen fra Hamar og Sverre Lang-Ree fra Stange.
- Matlaget Østpå er represen- tert med en fiskehandler fra Hamar, en grisbonde fra Stange og en kokk fra Thailand, hum- ret programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland da Østlandet ble presentert på TV 20. november.
Laget stiller i finalen med en meny bygget på Livèche kyllingbryst og rakefisk fra Valdres.
Teamet «Østpå» skal kjempe mot lag som har navnene «Nordpå», «Midti», «Vestpå» og «Sørpå» i «konkurransen om å lage det beste måltidet på regionens beste råvarer.» En fagjury, med mesterkokken Bent Stiansen i spissen, kårer vinneren.
Finalen og kåringene foregår i Stavanger forum lørdag 10. desember, men programmet vises altså først kvelden etter.
Presentert på TV
Programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland har presentert region for region i timelange programmer på TV 2, og «Østpå» ble vist som det tredje programmet i rekken.
Totland besøkte Kjetil Holen i hans fiskebutikk i Hamar, Totland var med grisebonden Sverre Lang-Ree til Tynset for å se hvordan skinkene fra Stange ble håndtert og sakte, men sikkert bli til den etter hvert kjente «Santa Kristina-skinken» - og ikke minst ble mesterkokken Sebastian Engh fra Verthuset Curtisen i Halden presentert - og vi fikk vite at han har jobbet både på Oro, på Bagatelle, og han har vært utplassert hos Gordon Ramsay - og jobbet på de verdenskjente restaurantene «Fat Duck» i England og hos «Noma» i København.
Produktkonkurranse
I tillegg til å delta måltidskonkurransen, så deltar Lang-Ree i produktkonkurransen med «Santa Kristina-skinken». Det gjør også Auma Mandel fra Alvdal med sine mandelpoteter.
Programmet vises ikke før halv elleve på kvelden, søndag, da håndball er satt opp på sendeskjema i «primetime». Derfor følgende spørsmål til Helga Marie Johnsen hos Det norske måltid/Stiftelsen norsk matkultur:
- Hva synes dere om at programmet sendes så sent som 22.30 søndag?
Hun svarer på e-post:
- Dumt det går så sent. Vi får varme opp med håndball-VM …
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke