22. aug
TIL SCENEN: May Eli Lilleløkken (42) er klar for stand up-scenen. Lørdag debuterer hun på Gregers i Hamar. I går tjuvtestet hun scenen på foto-oppdrag fra HA. Fra oppdragsgiveren er ordren klar: «You better be funny!» Foto: Remi Laakso
 
May Eli (42) debuterer som standup-komiker
May Eli Lilleløkken (42) debuterer som standupkomiker lørdag. Hun er spent på å snakke i mikrofon, og har øvd med garnnøste og hårbørste.

Publisert: 20.feb.2017 16:05
Oppdatert: 20.feb.2017 17:06

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg kommer til å reagere foran en mikrofon, men jeg har prøvd litt med et garnnøste og hårbørste, ler May Elin Lilleløkken.

Lørdag står hun på scenen sammen med proffer, i Gregers nye satsing: stand up en kveld i måneden.

– Jeg har jo ingen erfaring, dette var noe jeg bråbestemte meg for å gjøre, sier May Eli Lilleløkken.

– Egentlig startet det vel sist sommer, da en gjeng var samlet på stranda ved Osensjøen – og vi ble sittende og fortelle historier. Her var det også folk jeg ikke kjente, og de lå langflate da jeg begynte å fortelle, sier May Eli Lilleløkken.

– Sjøl syntes jeg vel at det ikke var så morsomt.

Jentekveld

Litt senere var hun med på en jentekveld på Hamar, der de begynte å tulle litt med å kle seg ut og bruke parykker – og ta bilder og legge ut disse på Facebook.

– Jeg deltok med litt rollespill, og da var det noen som sa: «Nå må du bruke dette til noe, May Eli!»

Anledningen kom med Gregers nye stand up-kvelder, hvor amatører også kan få prøve seg. Hun tok kontakt med arrangøren «Bumblebee», som inviterte henne til Oslo – men da sa May Eli at hun holdt til på Hamar – og så ble det bestemt at hun skulle stille opp lørdag 25. februar.

En rød tråd

May Eli Lilleløkken, som jobber som nattevakt, bruker mye av sin tid på å skrive – og hun har jobbet fram en egen tekst til lørdagens opptreden.

– Det er jo en rød tråd i det hele, da, sier hun – og røper at det lørdag vil handle om undringer omkring singellivet. Hun kan reglene for å stille opp; ikke sparke nedover, ha skrevet cirka halvannen side – og holde seg innenfor fem minutter. – Søsteren min er spent på om jeg klarer å slutte når jeg først er i gang, ler May Eli.

Jørn Nielsen på Gregers tror det er plass til en stand up-kveld, en gang i måneden eller et par ganger i kvartalet. Lørdag heter artistene Sondre Stømer, Kristoffer Ervik, Sebastian Tjørstad, Adam T. Tumidajewicz, Greg Faulkner – og May Eli Lilleløkken, bosatt i Ottestad, opprinnelig fra Åsbygda.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke