24. aug
Feiret Alf: Ringsaker-russen fokuserer på Alf Prøysen under årets revy, og overskuddet gis direkte til Stiftelsen Sykehusbarn.Foto: Kristian Einang
 
Med Alf i sentrum
Det var høy partyfaktor da Ringsaker-russen inviterte til premieren av årets russerevy.

Publisert: 13.mar.2014 23:47
Oppdatert: -

- Dette var veldig, veldig moro, og vi setter stor pris på at så mange tok turen for å se revyen vår, sier russeregissør Isak Tørud like etter premiereforestillingen. Det var nemlig mange som var til stede i teatersalen, og stemningen var god gjennom hele forestillingen.

Stor lettelse

Det er 3.-klassingene på Ringsaker videregående skole som står bak hele arrangementet, og elevene forteller at de siste ukene har vært en hard kamp mot klokken.
- Akkurat nå kjenner jeg mest en stor lettelse. Vi har jobbet hardt og lenge for å få dette til, og vi var veldig spente på om vi i det hele tatt kom til å bli ferdige med alt før premieren, smiler revysjef Silje Strøm fornøyd.
- Det så ganske mørkt ut under generalprøven, men det er tydelig at folk skjerper seg når det blir alvor, forteller styremedlem Maren Granberg.

Fokus på Prøysen

Det er Alf Prøysen som er temaet under årets revy, og Ringsaker-russen forteller at akkurat det var et helt naturlig valg.
- Vi ville jo være med på feiringen av Prøysenåret. I tillegg er jeg ganske overbevist om at samtlige som holder til i Ringsaker har et nært forhold til Alf Prøysen, sier Isak Tørud.
Russen framførte en humoristisk revy som handlet Prøysens liv fra fødsel til død, men dette var en forestilling med moderne sus. Her ble nemlig Alf Prøysen satt inn i dagens samfunn, og undervegs fikk vi blant annet se visesangeren som deltaker i realityprogrammer som «Unge Mødre» og «Jakten på Kjærligheten». Revyens meget lokale profil så ut til å treffe publikum på en god måte, og latteren satt løst gjennom hele forestillingen.
Ekstra hyggelig er det at årets kull har valgt å gi bort årets overskudd til et veldedig formål, og det er Stiftelsen Sykehusbarn som snart kan forvente å motta en god slump med penger fra Ringsaker-russen.
- Vi har også planlagt et par besøk til sykehus i Oslo og Lillehammer i etterkant av revyen, sier Maren Granberg.

Mer moro i vente

Gårsdagens premiere var bare starten på en lang helg for årets russekull. De framfører to nye forestillinger i dag, og avslutter årets revyprosjekt med forestilling lørdag kveld.
- Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen, sier Silje Strøm.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke