20. aug
LETTER PÅ SLØRET: Operasjef Kari Elisabet Bekken og hovedrolleinnehaver Anna S. Otervik er klare for en travel høst med Ringsakeroperaen.Foto: Kristian Einang
 
Med Carmen i sikte
– Denne gangen setter vi opp operaen over alle operaer, fastslår Kari Elisabet Bekken i forkant av høstens store oppsetning i Teatersalen.

Publisert: 23.jun.2015 10:42
Oppdatert: 23.jun.2015 10:54

I går åpnet billettsalget til årets operaforestilling i Brumunddal, og i den anledning har arrangørene valgt å lette på sløret for å røpe detaljer rundt årets oppsetning.

– I år lager vi alt innenfor scenografi og kostymer fra bunnen av, og jeg er sikker på at resultatet kommer til noe helt annet enn det folk har sett tidligere, sier operasjef Kari Elisabet Bekken.

Stor produksjon

Hun forteller samtidig at de denne gangen går mot rekord i antall utøvere.

– Rundt regner vil det være 100 utøvere i sving på samme tid. Vi har solister, kor, barnekor, orkester, dansere og stylister som alle vil gjøre sitt for å gi publikum en uforglemmelig opplevelse, sier operasjefen.

Hun forteller samtidig at Ringsakeroperaen har spilt stykket én gang tidligere. Forrige runde med «Carmen» fant sted i 1984, og den gang trakk forestillingen godt over 4.000 besøkende til Scandic på Hamar. Det ble en publikumsrekord som står gjeldende den dag i dag. I år er det dessuten 140 år siden uroppføringen i Paris.

Det meste ligger altså til rette for en festlig høst med Ringsakeroperaen, og den første av ni forestillinger spilles 10. november.

Velkjent Carmen

Det er Anna S. Otervik som har fått rollen som Carmen, og hovedrolleinnehaveren forteller at hun har tatt imot oppgaven med skrekkblandet fryd.

– Dette er tross alt et massivt stykke som nesten alle kjenner til fra før. Alle har en formening om hvordan operaen burde være, og jeg håper virkelig at folk vil sette pris på min versjon av Carmen, sier Otervik.

I andre roller finner vi Hallvar Djupvik som Don José, Tanja Leine som Micaela, Lars Eggen som Moralès og Aleksander Nohr i rollen som Escamilio.

Operasjef Kari Elisabet Bekken forteller at de allerede har solgt unna en hel haug med billetter, og det til tross for at billettsalget åpnet så sent som i går.

– 15 prosent av billettene er allerede bestilt, og vi har ikke engang kommet i gang med det ordentlige salget, smiler Bekken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke