21. aug
Hedmarksmaske: Bernt Ola Volungholen tar imot Hedmark Fylkeskommunes Kulturpris for 2016. Per Gunnar Sveen deler ut.Foto: Paula Bjertnes
 
Med Hedmark i sitt hjerte tok Volungholen imot priser
Bernt Ola Volungholen har i vinter fått både Hedmark Fylkeskommunes kulturpris, den interkommunale Hedmarken kulturpris, og Stiftelsen Hedmarkslaget kulturpris. To av dem ble delt ut i går. Hamar

Publisert: 15.jan.2017 22:54
Oppdatert: 15.jan.2017 23:06

– At de prisene kom akkurat nå i vinter, har reddet meg, sier en glad og ydmyk Volungholen.

-Det siste halvåret har jeg hatt så mye hjemlengsel. Når jeg ser ut i verden har jeg ofte lurt på om det jeg gjør er riktig. Disse prisene er en påminnelse på at noen faktisk setter pris på det jeg gjør, sier han.

Han fikk beskjed om de tre prisene i løpet av en uke.

– Det var mildt sagt overveldende! sier han.

– Nå kan jeg fortsette og drive på akkurat som jeg har gjort de siste årene.

Han takket både kjæresten, agenten og foreldre.

– Det var vel like nytt for dem som for meg at jeg begynte med opera, spøker han.

Fylkets kulturpris

Per Gunnar Sveen delte ut Hedmarks fylkeskommunes kulturpris 2016 i går kveld. I hans tale ble både dialektbruk, interessen for lokale viseskatter og Prøysen-tolkninger trukket fram. Likeså fikk Volungholen skryt for å lage sinnrike arrangementer hvor han kombinerer Prøysen-sanger med kjente, internasjonale sanger, og slikt setter Prøysen i en større, internasjonal sammenheng.

Av den lange merittlisten ble nevnt både Kirsten Flagstad Festival på Hamar, «Mestermøte langs Mjøsa» og «Ung på Gregers».

Ensomt yrke

I sommer har Volungholen vært travelt opptatt på hjemmebanen og har vært med på flere kulturarrangementer. For tiden er han bosatt i Luzern i Sveits, og er midt i en konsertrekke hvor han spiller Papageno i «Tryllefløyten».

– Mange tror at jeg har en fantastisk jobb. De tror det er kjempesosialt. Men det er ganske ensomt, og størstedelen av tiden jobber jeg alene på et rom og øver.

– Det siste halvåret har jeg lengtet hjem, jeg savner folka, energien, Harasjøen og Mjøsa. Derfor er prisene så utrolig viktig for meg, og jeg er veldig takknemlig.

– Jeg ønsker på sikt å bosette meg i Norge, ha det som basis, og jobbe internasjonalt.

Hva det betyr i praksis fikk han kjenne på i går kveld. Konserten varte lengre enn forespeilet, slik at han måtte hive seg i bilen for å akkurat rekke flyet tilbake til Sveits.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke