26. aug
Tilbake: Anne-Kat. Hærland gjestet Hamar og Scandic Scene i 2013. I november kommer hun til Hamar kulturhus med en helt ny forestilling.
 
Med humor og alvor
Anne-Kat. Hærland oppfordrer publikum til å både lytte og le når hun kommer til Hamar med forestillingen «Gudbedre».

Publisert: 18.okt.2016 16:05
Oppdatert: 18.okt.2016 16:50

– Det er en forestilling som handler om mange forskjellige saker, og det blir en kveld med både alvorlig og tøysete tematikk, sier Anne-Kat. Hærland. HA møter komikeren på telefon i forkant av hennes to kommende forestillinger i Hamar kulturhus. Standup-showet «Gudbedre» kommer til Hamar 18.11. og 19.11., og komikeren nevner terror, fordommer og galgenhumor som sentrale temaer i forestillingen.

– Også snakker jeg om doping. Det er en helt ny del av showet som plutselig har satt seg i programmet. Det er umulig å ikke snakke om det, ler hun.

Oppfordrer til lytting

«Gudbedre» hadde premiere på latter i begynnelsen september, og komikeren har mottatt blanda tilbakemeldinger fra riksmediene. «Det er fortsatt ikke er noen som er bedre enn henne på det beste», skriver Dagsavisen. VGs anmelder mener forestillingen er «rusten raljering» og gir komikeren terningkast 3, mens Dagbladet beskriver forestillingen som «avslørende og vittig» og belønner showet med terningkast fem.

– Det viktigste budskapet i forestillingen er hvor utrolig viktig det er å lytte.

– Ingen er så blind som personen som ikke lytter, og i dag lever vi i tid der mange reagerer på en nyhetsoverskrift før de leser hva saken handler om, sier Anne-Kat. Hærland.

Viktig med humor

Hun forteller samtidig at «Gudbedre» bærer preg av større åpenhet enn tidligere forestillinger. Hærland lider av den uhelbredelige øyesykdommen retinitis pigmentosa, og komikeren har inntil nylig holdt sykdommen skjult for offentligheten.

– Det er befriende for meg å snakke om en sykdom som jeg har hatt i 20 år, og som det ikke går an å behandle.

– Jeg snakker om hvor viktig galgenhumor er i en sånn situasjon, og hvor mye humoren har betydd for meg for at det ikke skal være vondt og trist hele tiden, forteller hun. Hærland er samtidig klar på at dette er tematikk som mange andre kan kjenne seg igjen i.

– Det gjelder også alle andre. Man kan være redd, trist, eller lei, men gud bedre så viktig det er med humor, sier Hærland.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke