17. aug
RYtmer: Defrost er kjent for sine varierte konserter, og behersker mange sjangere. De har som regel god koreografi. Her framfører de «Bring me little water, Sylvie», med såkalt bodyperkusjon.
 
Med mot og litt sprell inn i det nye året
Igjen viste Defrost Youth Choir hvilket spennende kor de er. Og at de har noen utfordringer dette året.

Publisert: 08.jan.2017 23:28
Oppdatert: 08.jan.2017 23:30

For med hele 40 prosent nye sangere står koret foran en spennende sesong. De skal delta på korkonkurranse i inn- og utlandet. I går kveld fikk publikum et innblikk i statusen. Og de er godt i gang! Mye er på plass, slik som tekst, rytmer, koreografi og sangglede og innlevelse.

Koret har vært på et skyhøyt nivå før, og det gjenstår litt før de er der igjen. Men med så mye pågangsmot hos ungdommene, og ikke minst kompetanse hos dirigent Thomas Caplin, kan det ventes at dette vil gå i boks.

tekster med innhold

Konserten i går hadde mange lag. Det handler ikke bare om å synge pent, men først og fremst om formidling. Koret ønsker å få fram hvordan integritet høres ut i en musikalsk sammenheng. Caplin leste høyt flere av sangtekstene, noe som var et godt grep.

Det framførte flere for publikum ukjente sanger, slik som «Hymne of axciom» av Vienna Teng, med en kritisk tekst om teknologiske duppeditter vi bruker i hverdagen. Det var et av innslagene hvor koret startet meget bra, men mistet noe energi på veien. En sang med et stort potensial når sangteknikken hos alle har kommet på plass, og som kommer til å bevege tilhørere, nettopp fordi den blir framført av ungdommer.

mye på plass

En del av repertoaret er allerede godt på plass, og åpningsnummeret «Eatnem Vuelie» satte en høy standard. «Bruremarsj» ble til en gledesmarsj med god dybde. At

det ikke mangler på mot viste koret på «Famine song», en sang med store utfordringer når det gjelder innlevelse. Sangerne viste mye initiativ, og særlig bassene utmerket seg her.

Sprell

At koret går sin egen veg ble klart da de inviterte til et «verksted» midt i konserten, og rett og slett presenterte to sanger i utviklingsfasen. Det var et artig og uhøytidelig innslag, hvor sangerne sto stemmevis med noter. Her ble det klart på hvilket nivå koret arbeider når det gjelder korkonkurransene. Bare hør på tittelen: «Kaikki maat te riemuitkaattke», en utradisjonell finsk (apropos tekstlæring!) salme, med en drivende rytme. På den italienske «Nonsense» må koret prestere uante rytmer og intervaller på 65 sekunder, noe som tok nesten pusten av publikum. Det står respekt av denne gjengen, som hiver seg uredd i kast med disse krevende utfordringene!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke