21. aug
DRIV: Silje Nergaard med bandet sitt, Andreas Ulvo (keyboard) Audun Erlien (bass)) og Wetle Holte (trommer og perkusjon) skaper magisk stemning. De er helt på samme bølgelengde.
 
Silje Nergaard leverte med nærhet og driv
Med sitt nye og knallgode bandet var det fantastisk å endelig høre Silje Nergaard holde konsert i kulturhuset.

Publisert: 27.jan.2018 23:22
Oppdatert: 28.jan.2018 10:12

Og for en stemning disse fire skapte! For selv om Silje Nergaard er tryggheten selv på scenen, og stråler ut en enorm ro, så ble det ingen dødpunkter, takket være det samspilte bandet og et sublimt lysshow.

bandet

Det ble så mye mer enn jazz, med Andreas Ulvo på tangenter, som skapte tidløse stemninger med mangfoldige effekter. Audun Erlien på bass sørget for et godt driv, og var ikke redd for å ta en solo selv. På «Amy» var det kun han som akkompagnerte Nergaard, med et imponerende og herlig jazzy komp, før Ulvo fylte ut med noen synthtoner.

Wetle Holte på trommer på sin tur viste hele spektrumet. Han improviserte en spennende overgang fra godnattsangen «Hush little bird» til «Run run run», hvor han utfordret Ulvo med harde kampslag. Men han klarte også det lavmælte, i «Dance me love». Det er litt av et band som Nergaard har skaffet seg!

Heldigvis klarte hun å følge det opp med sin klare stemmen, som er så kontrollert, men samtidig så følsom og innlevd. Tekstene kom tydelig fram, og der hvor hun introduserte sangene med en liten historie skapte hun et tett bånd med publikumet sitt. Vokalteknisk er hun fantastisk, sjonglerte lett fra høyt til lavt, og mellom pop og jazz. Uttrykket hennes gir liksom næring til sjelen, med en varsom ro som er enestående.

Nært

Flere av låtene fra det siste albumet ble presentert, som omhandler historier om mennesker som har berørt Nergaard.

«Cocco Bello» ble til i Italia, med et opptak av en kokosnøttselger. Selve opptaket på telefonen ble spilt av i starten og slutten av låten, og ga en helt annen effekt enn på platen. Det ble så mye mer personlig, og det samme skjedde med flere av låtene. For selv bakom det kontrollerte så skinte forkjærligheten for musikken, hendelser og mennesker gjennom. Det ble nært allikevel. Og selv med et musikalsk intermesso i mange av låtene, ble det store kontraster i uttrykket. Alt fra heftig driv til lavmælt melankoli. Og her må lyssettingen nevnes! Det matchet stemningen perfekt, med farger og romeffekter. Alt fra intimt og mørkt, til lyst og stort. Det ble en helhetlig og nydelig opplevelse!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke