18. aug
Briskebyen Lyttemannslag: F.v. Mats Lillehaug, Helge Harstad, Anne Bolette Stang Eng og Frode Berntzen. Original bildetekst:
 
Med på Børli-kjøret
Hamarbandet Briskebyen Lyttemannslag slenger seg på «Børli-kjøret», og slipper singelen «Barnet», den 23. november.

Publisert: 20.nov.2018 15:44
Oppdatert: 20.nov.2018 16:00

– Jeg sa til meg selv i år, at jeg ikke skulle være med på Børli-kjøret, for der er det så mye fint der fra før, forteller Frode Berntzen i Briskebyen Lyttemannslag.

– Men så ga Anne Bolette meg et dikt, og sa «dette må jo være noe for deg, Frode». Etterpå klarte jeg ikke dra meg løs fra pianoet før låta var ferdig.

«Barnet» av Hans Børli

Briskebyen Lyttemannslag har vært i Studio Ener i Hamar, og produsert 4–5 låter.

– De ligger og godgjør seg, og Børli-låta er en av de låtene, forteller Berntzen.

Det er diktet «Barnet» av skogens dikter, hundreårsjubilanten – Hans Børli – som Lyttemannslaget har tonesatt. Det er kun klaver og vokal på låta.

– Hvorfor bare klaver og vokal?

– Vi syntes låta fikk dybden den trengte der. Dette er ikke en allsang hvor man dyrker refreng og vers, men teksten bestemmer hvordan det melodiske og harmoniske skal gå.

– Hvorfor appellerte akkurat dette diktet til deg?

– Jeg opplever teksten som et ordentlig blikk mot barnet, som en ny start og en løsning. At barnet henta han hjem fra et liv som kanskje ikke var helt i vater. Derfor er diktet veldig sterkt, forteller Frode Berntzen.

– Litt av appellen i teksten er nok kombinasjonen av at det er tanker jeg kunne tenkt selv, og at teksten rent intellektuelt sett er veldig godt skrevet, legger han til.

Studio og turné

Briskebyen Lyttemannslag er på turné, og smir mens jernet er varmt. De 4–5 singlene bandet har på lager, skal brukes til å «drysse» musikk i konsertperioder, før de igjen kan ta på seg «album-dressen», som Berntzen så fint sa det.

– Blir det noen slippkonsert?

– Vi skal spille på Josefine Visescene i Oslo den 28. november, så det blir på en måte slippkonserten. Eller har «urframføringa» av «Barnet»-tolkning allerede funnet plass på turneen.

Børli-jubileum

– For meg har Hans Børli vært en anerkjent dikter, som jeg selv har tenkt at jeg burde sette men inn i. Nå kom han rett hjem til meg med «Barnet», konkluderer Berntzen.

Briskebyen Lyttemannslag er ikke de eneste fra traktene som er på «Børli-kjøret». I forbindelse med hundreårsjubileet.

Sinikka Langeland og Erik Lukashaugen er eksempler på årets Børli-bølge. Hamars Frida Ånnevik og In The Country, ga ut Børli-plate i 2014.

Det er klart at det er noe med Børlis tekster, som rører ved mange – og at han er verdig en hederlig hundreårsdag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke