19. aug
 
Med publikum i sin hule hånd
Foran en stappfull sal holdt Adam Douglas konsert på Hamar Teater under årets AnJazz. Artisten bød på seg selv og sparte ikke på kruttet.

Publisert: 12.mai.2018 00:53
Oppdatert: 12.mai.2018 11:18

Publikummet under årets AnJazz kunne kose seg med Svein Rikard Mathisen før fredagens store konsert med Adam Douglas. Etter at Mathisen hadde spilt seg ferdig bar turen inn i den stappfulle teatersalen, der Adam Douglas snart skulle på. Scenen var klar, og for publikum var det bare å lene seg tilbake og nyte det som skulle bli en storartet konsert.

HER kan du lese samtlige artikler - anmeldelser og intervjuer - fra årets AnJazz.

Etter triumfen med Stjernekamp har Adam Douglas blitt et kjent navn i de norske hus. Konserten hans under årets AnJazz har vært utsolgt lenge, og fredag kveld sto artisten på scenen i Hamar Teater foran en stappfull sal. Stemningen var god, og det samme kan sies om musikken som ble servert fra scenen.

Musikken som Adam Douglas spiller kan sjangerdefineres til å være et sted i mellom country, blues og rock. Det låter stort og vakkert, men det er når Douglas står alene på scenen med en kassegitar og fremfører en gammel Leonard Cohen-låt det hele virker riktig. Det var denne låta som ga konserten et lite løft, og som på mange måter satte standarden for det som skulle komme, for derfra og ut var dette en storslagen festkonsert med mange lekre melodier og detaljer.

Detaljene i konserten, slik som meget enkle men effektive melodilinjer som kommer uventet på lytteren var med på å løfte denne konserten opp til toppnivå, men allikevel fikk man ikke oppleve den nerven som hører hjemme på en konsert som ligger helt i toppnivå. Det skal sies at det var nære på at denne nerven kom til syne mot slutten av konserten med et stort refreng som nesten manet fram gåsehuden, men nesten er ikke nok til å gi denne konserten en toppkarakter.

Adam Douglas skal ha skryt for at han er en meget dyktig vokalist som ikke er redd for å by på seg selv, men det er når han tar tak i gitaren og spiller soloer han er i sitt ess, for denne karen kan det å få en gitar til å synge.

Bandet han hadde med seg gjorde en upåklagelig jobb under konserten fredag. De var godt samspilte og det hørtes ut som om de alle hadde stålkontroll på det de skulle gjøre.Hele pakka låt virkelig fint, og det ble aldri kjedelig. Adam Douglas gjorde en god figur sammen med sitt band på AnJazz, og med en fullsatt sal å spille til så det ut som om de alle koste seg på scenen. Det samme kan sies om publikumet som på sin side ikke sparte på applausen og jubelen. Dette var en god avslutning på fredagens AnJazz - aften.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke