17. aug
 
Med stil inn i nyåret
Med en konsert som var litt i lengste laget, ønsket Mjøsmusikk, i samarbeid med kor og solist, det nye året velkommen.

Publisert: 14.jan.2018 21:38
Oppdatert: 14.jan.2018 21:50

Mens de trakk en fullsatt sal i fjor, var den store Flagstadsalen ikke halvfull en gang. Det var synd, for Mjøsmusikk leverte som vanlig ypperlig festmusikk i wienerstil, samt en avdeling med et mer klassisk preg.

Og samspillet med Gunda-Marie Bruce var upåklagelig! Operastjernen klarte seg meget godt sammen med ensemblet, og strålte virkelig i sine tolkninger. Hun har et sjeldent talent, uten tvil.

Collegium Vocale leverte denne gangen ikke helt opp til forventningene, og manglet liksom den siste finpussingen. De leverte likevel bra i samspill med Mjøsmusikk og solisten, mens det egne repertoaret ikke smeltet helt sammen med resten av kvelden.

PRAT versus Musikk

Kveldens røde tråd var denne gangen selve konferansieren Roger Andreassen, som på sitt kjente vis snakket verkene elegant sammen, med en herlig blanding av fakta og morsomme detaljer.

Også Bruce introduserte noen av sine egne sanger, med like stor innlevelse som selve sangen. Operasjef Kari Elisabeth Bekken på sin tur avslørte fakta om RingsakerOperaens satsinger i 2018.

Og selv om alt dette var både høyst underholdende og informativt, ble det for mye prat til sammen, og gjorde at kvelden ble nokså oppstukket og i lengste laget. Det trakk rett og slett ned på helhetsopplevelsen.

gode opplevelser

Konserten startet med en klassisk avdeling. Mjøsmusikk, med musikalsk leder Mons Michael Thommessen, fikk til en lett og elegant stil med Mozarts «Exsultate, jubilate». Mens i Händels «Resitativ og arie fra Julius Caesar» kom det fram en god og seig energi, som også Bruce svarte på.

Men wienermusikken hører til, med Scharmmel og Strauss, sistnevnte med en herlig latteraria i «Mein Herr Marquis» ved Bruce. Høydepunktene fulgte hverandre mot slutten, med bl.a. Melvolds danser. Disse med herlig samspill mellom felene og oboen, rund og nydelig i «Elverumsvalsen», og uptempo i «Galopp Brilliante», med imponerende samspill i igjen felene.

Gunda-Marie Bruce avsluttet like briljant som i fjor, med «Art i calling for me», i sin Prima Donna rolle. En stor avslutning!

Terningkast: 4

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STRYKERE: Mons Michael Thommessen, Emil Hucle-Kleve, Sander Tingstad og Johannes Skyberg.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke