22. aug
FILMSKAPER: Kristoffer Kumar fra Hamar vil lage dokumentarfilm om Team Me i Japan.FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Med Team Me til Japan
Går det som filmprodusent Kristoffer Kumar fra Hamar ønsker, vil det kommende Team Me-besøket i Japan bli dokumentarfilm.

Publisert: 28.mar.2012 10:05
Oppdatert: -

HAMAR
Elverumsbandet Team Me nyter for tiden en eventyrlig suksess som følge av albumet «To the treetops». Nylig ble det Spellemannspris, og snart står en rekke konserter i England for døren. Mellom siste konsert i England 6. mai og konserten i Amsterdam 19. mai skal bandet til Japan.
9. mai er det klart for konsert på Liquid Room i Tokyo. Dette kan bli begivenhet så stor at filmprodusent Kristoffer Kumar fra Hamar, regissør Sven Arild Storberget og dokumentarfilmfotograf Linn Østensen Norberg fra Elverum mener det er en god idé å dokumentere det hele på film.
- Hvor ofte opplever vi hedmarkinger med suksess i Japan. Bandet har så å si gått direkte fra rockeverksted i Elverum til å turnere rundt i verden. Nylig var de i Texas, og nå viser det seg at de har fått en fanskare i Japan uten at bandet er promotert spesielt der. Vi ønsker å være på plass i Japan for å dokumentere noe som kan bli stort, sier Kumar til HA.
For at dokumentarfilmen skal bli en realitet, trengs det penger. Ifølge regissør Storberget må 150.000 kroner være på plass for at det skal være forsvarlig for filmteamet å følge Team Me til Japan. Blant dem som er bedt om å bidra til prosjektet er Hedmark fylkeskommune, Elverum kommune, Østnorsk filmsenter og Sparebanken Hedmark.
- Det er ikke lenge siden vi sendte søknadene, men det er kort tid til Japan-turneen, så vi trenger raske svar, sier regissør Storberget, som også er sjef for Volumfestivalen i Elverum. Det var han som hadde ideen til dokumentarfilmen.
Han presenterte den for bandet, som tente på ideen.
- Jeg tror Team Me-turen til Japan kan bli helt spesiell med ville tilstander. Jeg håper vi får til dette, sier han.
Kristoffer Kumar sier at før finansieringen er på plass, er det ikke helt klart hva slags film som kan lages, men trolig blir det en film som kan vises på tv.
- Målet er å følge Team Me i møtet med japanske fans. Vi reiser om vi får nok støtte, sier Kumar, som for øvrig begynte filmkarrieren da han tok medier valgfag på Hamar katedralskole. Han studerer nå fotojournalistikk i Oslo i tillegg til å produsere og regissere film. Blant annet har han laget «The Little Drumming Boy», som er vist på tv og på en rekke festivaler, blant annet på Volumfestivalen i fjor.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke