25. aug
På Nye tomter: Knut Erik Østgård har flyttet til Troms, er fortsatt vokalist i Return og planlegger å videreføre sitt soloprosjekt etter hvert. Her fra forberedelsene til Stjernekamp.
 
Med utsikt til havet
Gjennom storm og snødrev tok Knut Erik Østgård seg sørover for å gjøre årets siste to konserter med Return. Det siste halve året har han og kona vært bosatt i Andørja i Troms.

Publisert: 08.des.2017 15:28
Oppdatert: 08.des.2017 16:08

I helga avslutter Return årets konsertår. Tradisjonen tro skjer det på Rock’, Roll Train sammen med Stage Dolls. Fredag kveld spiller de på Scandic Ringsaker, lørdag på Sentrum Scene i Oslo.

En som har fått lengre arbeidsveg det siste året, er Knut Erik Østgård. I fjor sommer flyttet han og kona til øya Andørja i Troms, med Harstad som nærmeste by.

– Vi hadde tenkt på det i mange år, at det skulle vært så fint å bo nær havet, sier han.

Og nå gjør de det.

– Jeg ville ikke sitte som 80-åring i Stange og angre på det jeg ikke hadde gjort, sier han.

Småbruker

– Det skyldes en kombinasjon av mange ting, sier Knut Erik.

– Det var vel ei slags 50-årskrise. Da er det noen som kjøper Harley, noen som går for Porsche, og noen som kjøper småbruk.

Og på Andørja, kjent som Nord-Europas mest fjellrike øy, med elleve tinder over tusen meter, viste det seg å være et småbruk til salgs. Når de sitter i stua, ser de rett ned i fjæra. For det er ingenting mellom huset og havet.

Det gir også en annerledes opplevelse av naturen enn det en får på Hedmarken.

– Her får du virkelig smakt på elementene, sier han. – De er voldsomme, men likevel er det en egen ro her. Går ikke båten, så går den ikke. Slik er det.

Solo og Return

Som artist er det fortsatt karrieren med Return som er viktigst, konstaterer han. Return har gitt seg selv en grense på 25 konserter pr. år, hvorav ti før jul. Til neste år planlegger de å starte året med en serie akustiske konserter.

Men Knut Erik Østgård har også sin egen karriere på gang. I 2010 utga han albumet «Talas», med tekster på dialekt. Og planen er å videreføre dette prosjektet etter hvert.

Siden han utga sitt første soloalbum, har Knut Erik Østgård også vært gjennom «Stjernekamp», som skaffet ham svært mye positiv oppmerksomhet. Og dette er noe som fortsatt mange husker selv om det er to år siden.

– Jeg opplever nok at Stjernekamp-effekten er der fortsatt, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke